© EPA-EFE

Twee Duitsers veroordeeld tot gevangenisstraffen voor dodelijk ongeval op Gardameer

Twee Duitse mannen zijn vrijdag in Italië veroordeeld tot gevangenisstraffen voor hun rol bij een bootongeval op het Gardameer. In juni 2021 botsten de twee met een speedboot op een klein bootje. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

gjs
Bron: BELGA

De bestuurder van de boot werd in beroep opnieuw veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en zes maanden. De tweede verdachte kreeg een straf van twee jaar en elf maanden cel, vertelde de advocaat van die laatste aan persbureau AFP. De advocaat liet weten naar cassatie te willen stappen. 

De twee beschuldigden, vijftigers afkomstig van München, crashten met hun vaartuig op een houten boot van een lokaal Italiaans paar. De 37-jarige Umberto Garzarella en zijn 25-jarige vriendin Greta Nedrotti kwamen daarbij om.

Naar aanleiding van dit ongeval werd in Italië vorig jaar een wet aangenomen die “nautische doodslag” strafbaar stelt met gevangenisstraffen tot twaalf jaar. De twee veroordeelden spraken tijdens het proces de families van de slachtoffer toe en erkenden hun verantwoordelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer