© Isosport

© BELGA

© BELGA

© Isosport

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Bill nekt de Buffalo’s: invaller Antonio schenkt KV Mechelen onverhoopte drie punten in Gent

KV Mechelen heeft gestunt op bezoek bij AA Gent. Ondanks een verzwakte basisploeg trokken de troepen van Hasi toch meteen de eerste drie punten van 2024 naar zich toe. Op het terrein van Buffalo Bill was uitgerekend invaller Bill Antonio de held van de avond.

Thomas Franken

LEES OOK. COMMENTAAR. “Nu moet KV Mechelen ook winnen van RWDM en Eupen, anders is de stunt in Gent veel minder waard”

KV-coach Hasi zat met zeven afwezigen door blessures, de Asian Cup en de Africa Cup en kon dat leed delen met zijn collega Vanhaezebrouck. De trainer van de Buffalo’s zag Fofana en Orban vertrekken naar Lyon en verloor met Fortuna (Angola), Tissoudali (Marokko), Watanabe (Japan) en Hong (Zuid-Korea) nog vier basisspelers aan het Aziatische en Afrikaanse landentoernooi. Beide elftallen stonden dus ‘gehavend’ tegenover elkaar. Bij Malinwa kwam Van Hecke in de plek van Walsh, de jonge Mukau was de vervanger van Konaté. Lauberbach nam zijn plaats in de spits weer in omwille van de blessure van Bassette.

In de aanvankelijke studieronde liet KV de bal aan de AA Gent, maar al gauw bleek dat de verzwakte thuisploeg toch veel ruimte gaf aan de bezoekers. De Mechelaars voetbalden dan ook goed mee. Vanlerberghe kon een keer mee oprukken en perste er een flauw afstandsschot uit. Dan werden de Kakkers aan hun eigen kooi toch meer opgeschrikt. Gerkens vuurde de voorzet van de Japanse nieuwkomer Yokota in één tijd af op Coucke, maar die bracht redding. Gelukkig voor KV kon Kums zijn herneming niet kadreren.

Foulon goed gevolgd

Vijf minuten later knepen de Gentenaars voor het eerst echt de billen toe. Agbor kopte een voorzet van Mrabti pardoes tegen Lauberbach aan. De Duitser hield het hoofd ondanks de vriestemperaturen nog steeds niet koel en trof de paal, maar de goed gevolgde Foulon legde de 1-0 wel binnen. Goed voor KV Mechelen uiteraard, maar vooral voor de wedstrijd. Het tempo schakelde door de voorsprong van Malinwa een tandje hoger. Kums stuurde met een subtiel tikje Cuypers alleen op Coucke af, maar het Mechelse sluitstuk stond voor de tweede keer pal.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Een supersub en een ijzersterk sluitstuk: Mechels uitblinkersduo bezorgt Gent zwarte januarimaand

© BELGA

Wat het aantal grote kansen betrof, lag Gent misschien boven, maar qua spelbeeld moest Mechelen niet onderdoen. Van Hecke was nog dicht bij de 0-2 nadat hij Brown aftroefde, maar de voorsprong bleef beperkt tot 0-1.

Sluipschutter De Sart

In de tweede helft kon KV Mechelen een kwartier op zijn lauweren rusten door het gezapige spel van AA Gent. Tot Gandelman op het uur vrije baan kreeg rond de Mechelse zestien. De Israëliër speelde De Sart aan, die als een volleerd sluipschutter wel wat te doen met zo’n afleggertje: laag en beheerst naast Coucke in doel schuiven. De KAA Gent Arena ontplofte bij de gelijkmaker en het volume ging alleen maar de hoogte in toen publiekslieveling Depoitre zijn opwachting maakte. Hoe zou Malinwa nog een half uur kunnen standhouden?

Niet enkel op overlevingsdrang, maar vooral dankzij een ijzersterke Coucke. Ex-Kakker Cuypers beet zijn tanden tot meermaals stuk op de Mechelse goalie. Tegen de verwachtingen van het thuispubliek in ging de voet net van het gaspedaal in het slotkwartier.

Bill nekt Buffalo’s

En dan ging plots het licht uit bij Kandouss. De Gent-verdediger gaf de bal zomaar mee aan Malede, die het overzicht dit keer perfect bewaarde en Antonio bediende. De 21-jarige Zimbabwaan scoorde zowaar het winnende doelpunt en was zo blij als een kind. Terecht ook: Malinwa stuntte dankzij hem op het veld van een topploeg en begint 2024 met een knappe driepunter.

LEES OOK. REACTIES. Bill Antonio matchwinnaar voor Malinwa: “Ik werd erg emotioneel”, trotse Hasi lonkt naar versterking

© Isosport

AA Gent Logo
AA Gent
0
:
0
KV Mechelen Logo
KV Mechelen

  • KV Mechelen pakt de drie punten!
  • AA Gent was de betere ploeg.
  • KV Mechelen springt over Standard naar de 9de plek.
KV Mechelen pakt de drie punten op het veld van AA Gent na doelpunten van Foulon en Antonio. AA Gent was de betere ploeg en zocht lang naar de voorsprong, maar KV Mechelen profiteerde in de laatste tien minuten van een snelle omschakeling en maakte dankzij Antonio het winnende doelpunt. Eindstand 1-2!
Van Hecke krijgt geel na een late tackle. AA Gent krijgt een vrije trap op een interessante plek.
Vijf minuten extra tijd

Kan AA Gent de nederlaag nog vermijden?
AA Gent wil een strafschop

Fadiga gaat neer in de zestien na contact met Cobbaut, maar daar was weinig aan. Dat ziet ook de VAR.

Daar is zowaar de 1-2! Na een snelle omschakeling komt Malede gevaarlijk tot aan het doel van Schmidt. Hij vindt Antonio op rechts en die trapt de bal tegen de netten! 
Gevaarlijke voorzet Malede

Malede duikt gevaarlijk op aan de rand van de zestien en schuift de bal dan voor doel. Samoise voorkomt het gevaar. 


Opnieuw Cuypers!

Daar is Cuypers opnieuw! Dit keer probeert hij het vanuit een scherpe hoek. Coucke zit er goed tussen. De 2-1 hangt in de lucht.
Save Coucke!

Een voorzet van Brown eindigt tot bij Cuypers. Die probeert het van dichtbij met een volley, maar Coucke brengt knap redding!
Brown over

Brown krijgt veel ruimte, maar neemt z'n tijd. Hij kiest dan voor een schot vanop de rand van de zestien, maar zijn poging zoeft over het doel van Coucke. AA Gent zoekt naar de 2-1.
Afstandsschot Samoise

AA Gent ruikt bloed. Samoise probeert het van heel ver. Zijn poging wijkt af in hoekschop. 

MEER OVER KV Mechelen