Lijsttrekker Wouter Vermeersch kreeg in 'De Afspraak' tot vier keer toe de vraag of zijn partij de steun aan Oekraïne verder zou zetten, mocht het Vlaams Belang het voor het zeggen hebben. Maar hij bleef rond de pot draaien, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Wouter Vermeersch kreeg in 'De Afspraak' tot vier keer toe de vraag of zijn partij de steun aan Oekraïne verder zou zetten, mocht het Vlaams Belang het voor het zeggen hebben. Maar hij bleef rond de pot draaien, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. © Maxime Petit

ONZE OPINIE. “Waarom Vladimir Poetin op Vlaams Belang zou stemmen”

“Als Vladimir Poetin in ons land mocht stemmen, dan koos hij voor Vlaams Belang”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen, nu de partij openlijk verdere financiële en militaire steun aan Oekraïne in vraag stelt. “We moeten dat debat voeren”, heet het. “Daarmee is het Vlaams Belang te laf om echt kant te kiezen. Maar ook voor de twijfel die het zaait, zullen ze in Moskou blij met een wodka toosten.”

30 reacties

  • Rob Van Gastel

    2 maanden geleden
    Het probleem dat er zou gecreëerd worden als Rusland de oorlog zou winnen en Oekraïne inlijven zal vele keren groter zijn dan de militaire hulp nu, die ons nu veel geld kost. Het alternatief zal zijn om enkele honderduizend vluchtende Oekraïners te moeten opvangen in Europa en deze mensen jarenlang te onderhouden met kost en huisvesting, reken maar eens uit wat ons dat gaat kosten op lange termijn in combinatie met vluchtelingen uit het Midden Oosten dat op springen staat.
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Het regime van Poetin is al lang niet communistisch of links meer. Onder het communisme had de Orthodoxe kerk niets te zeggen werd zelfs vervolgd. Private kapitalistische miljardairs waren niet mogelijk. Communisme is internationaal zonder etnisch onderscheid en Poetin is etnisch nationalistisch. De huisideoloog van het regime is een gekende neo-fascist. Rusland ging van een linkse dictatuur naar een rechtse. Eigenlijk maar een kleine stap.
  • Alischa De Hertog

    3 maanden geleden
    Het is niet laf om voor vrede en onderhandeling te staan. Kant kiezen is waar het meestal fout loopt. De redelijken zijn niet degenen die ten oorlog willen trekken.
  • Ronny Helmich

    3 maanden geleden
    Op deze manier kan Oekraïne nooit de oorlog winnen. Eigenlijk voert het westen nu al een oorlogje met Poetin door logistieke en intel steun. Het kost alleen handenvol geld en Oekraine wordt een stenentapijt. Een echte oplossing is een vredesakkoord.
  • Monique Bosmans

    3 maanden geleden
    @ Hendrik Knops dit hebt u juist verwoordt