© AFP

700 reizigers zitten ’s nachts 5 uur vast op defecte trein zonder licht en verwarming

700 reizigers hebben afgelopen nacht 5 uur vastgezeten op de trein vanuit Parijs naar Clermont-Ferrand. Verwarming hadden ze niet. Dat melden Franse media.

gjs

De trein was vrijdagavond om 18.57 uur vertrokken vanuit Bercy, maar kreeg rond 20.30 uur in de buurt van Nogent-sur-Vernisson plots te maken met een defect. De inzittenden kregen te horen dat alles in een half uurtje zeker opgelost zou moeten zijn. Dat bleek niet waar.

De 700 passagiers konden niet anders dan vaststellen dat de problemen bleven aanhouden. Het werd zelfs alleen maar erger. Tussen 22.15 en 0.30 uur kwamen zij zelfs zonder elektriciteit en lucht te zitten en viel ook de verwarming in de trein uit. Bij temperaturen onder 0 en in het donker, een fijne nacht kan het niet geweest zijn. De brandweer en het Rode Kruis kwamen ter plaatse om dekentjes, voedsel en water uit te delen aan de ongelukkigen.

Pas rond 1 uur kwam een locomotief ter plaatse, om de trein naar het station van Montargis te takelen. Daar werd de reis richting Clermont-Ferrand een paar minuten later aangevat. Rond 6.30 uur vanmorgen kwam hij daar eindelijk aan.

De Franse spoorwegen (SNCF) verontschuldigen zich voor de problemen. Het bedrijf belooft een uitzonderlijke compensatie voor alle aanwezigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer