Russische presentatrice aangeklaagd voor 10,4 miljoen euro na organiseren wild naaktfeest

Op de valreep van 2023 werd de Russische elite behoorlijk in verlegenheid gebracht door een wild seksfeest in een Moskouse nachtclub. Onder de losbandige feestgangers kwam een aantal bekende namen naar voren, onder wie tv-presentatrice Nastya Ivleev die het feest organiseerde. Zij wordt nu aangeklaagd voor 1 miljard Russische roebels, omgerekend zo’n 10,4 miljoen euro.

Hoewel diverse feestgangers ontkenden überhaupt aanwezig te zijn geweest, werd de eerste celstraf al snel uitgedeeld. Op basis van uitgelekte beelden werd rapper Vacio, artiestennaam van Nikolai Vasilyev, veroordeeld tot vijftien dagen gevangenisstraf. Daarbovenop kreeg hij een boete opgelegd van 200.000 roebel, ruim 2.200 euro. Hij droeg alleen een sok om zijn geslachtsdeel, was te zien op beelden.

LEES OOK. Russische megasterren moeten door het stof na ‘halfnaakt feestje’: “Ik ben klaar voor mijn publieke executie”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ivleev, met 7,8 miljoen volgers op Instagram, heeft een zwaardere straf boven haar hoofd hangen. Hoewel er niet gesproken wordt over tijd achter de tralies, heeft het Russische staatspersbureau Tass gemeld dat er een miljoenenrechtszaak is aangespannen tegen haar. De 32-jarige zou Rusland in diskrediet hebben gebracht.

LEES OOK. Vacio, de rapper die op het Russische ‘halfnaakt feestje’ opdook, krijgt militaire oproepingsbrief

Zij zou die avond sieraden hebben gedragen ter waarde van 23 miljoen roebel, omgerekend 251.000 dollar. In een tijd waarin sommige Russen moeite hebben om rond te komen, wordt dat haar niet in dank afgenomen. Kort na het feest deelde de bekende blogger twee video’s waarin ze haar excuses aanbiedt. Zo hoopt op een ’”tweede kans”.

LEES OOK. Navalny verschijnt voor het eerst sinds overplaatsing en maakt grap over “bloot feestje”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER