De vier gemaskerde en met messen gewapende mannen drongen binnen bij een gezin in de Bremenhulweg in Lede.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier gemaskerde en met messen gewapende mannen drongen binnen bij een gezin in de Bremenhulweg in Lede. © Koen Moreau

Vijf gemaskerde Nederlanders overvallen jong gezin in Lede en kunnen opgepakt worden: “De jongste dader was amper 16 jaar”

Met bivakmutsen op het hoofd en gewapend met messen stormden vijf Nederlanders eerder deze week binnen bij een jong gezin in de Bremenhulweg in Lede. Door een snelle tussenkomst van de politie en de inzet van een speurhond van de federale politie konden de criminelen worden opgepakt. Een relaas van een bloedstollende avond. En waar is de buit? “We hebben duidelijk gemaakt dat ze moesten opletten dat ze geen dode op hun geweten kregen”, getuigt het gezin.

  1. 5 kindvriendelijke musea in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen: hier gaan cultuur en plezier hand in hand
    PREMIUM

    5 kindvrien­de­lij­ke musea in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen: hier gaan cultuur en plezier hand in hand

    Een museum hoeft niet saai te zijn, ook niet voor kinderen. Een bezoekje aan een museum kan zelfs een heel leuke manier zijn om je kroost wat geschiedenis of cultuur bij te brengen. Van Shoes or No Shoes in Kruisem tot het Archeocentrum in Velzeke: in deze vijf musea in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen zijn ook kinderen meer dan welkom.
    Oudenaarde, Zottegem, Kruisem, Aalst
  2. BRUINE KROEGEN. Café De Kleine Beurs, waar de start van Aalst Carnaval letterlijk voor de deur ligt: “Eigenlijk zijn wij ook een beetje psycholoog”
    PREMIUM

    BRUINE KROEGEN. Café De Kleine Beurs, waar de start van Aalst Carnaval letterlijk voor de deur ligt: “Eigenlijk zijn wij ook een beetje psycholoog”

    “Roddels gaan uiteraard ook rond in cafés. Zo zou ik al drie keer failliet zijn gegaan, allemaal niet waar natuurlijk.” Muriel Wertbrouck (49) en Alain Van Langenhoven (54) staan al vijf jaar achter de toog van het knusse café De Kleine Beurs tussen de Dender en het station van Aalst. In de bruine kroeg wordt er nog dagelijks biljart gespeeld, kan je spelen aan echte ‘kaarttafels’ maar is bovenal iedereen welkom. “De naam zegt het al: ook mensen met een ‘kleine beurs’ kunnen hier terecht.” En ook de drie hondjes spelen een sleutelrol in de huiselijke sfeer die in het café heerst.
    Aalst