Elon Musk, de oprichter van Tesla, SpaceX en Solarcity.
Volledig scherm
Elon Musk, de oprichter van Tesla, SpaceX en Solarcity. © REUTERS

Elon Musks AI-bedrijf haalt 500 miljoen dollar op

Ondernemer Elon Musk heeft met xAI, zijn technologiebedrijf dat werkt rond artificiële intelligentie, 500 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Dat zeggen insiders met kennis van de gesprekken. Daarmee zou Musk zijn beoogde kapitaalronde van 1 miljard euro al voor de helft tot een goed einde hebben gebracht.

8 reacties

  • Harmen van den Heuvel

    3 maanden geleden
    Elon Musk was in de jaren 90 al de drijvende kracht voor het terug dringen van de co2. Dat die echt verhoogd is weet ik uit eigen metingen. Hij is de promotor om betaalbare EV auto.s op de markt te brengen. Evenals zonnepanelen en thuis batterijen, goedkoper en doel matiger ruimtevaart dan overheden, Zijn satellieten met de gedachte internet voor iedereen op de wereld. Zijn motivatie waarom 150% uitgeven als 100% goed genoeg. De zon en wind moeten onze belangrijkste energie voorziening worden.
  • Gerard Braeckmans

    3 maanden geleden
    Diegenen die zeggen dat het Musk niet om het geld te doen is, dat zou kunnen. Maar er blijft nog altijd de factor 'macht'. Waaraan vele mensen ziek zijn.
  • Harmen van den Heuvel

    3 maanden geleden
    Inderdaad. Als je zijn biografie leest, gaat het om de open AI niet om de afgesloten AI die vanaf één platform word bepaald. De open AI kan iedereen invulling aan geven. En het is zeker de moeite om zijn biografie te lezen. Hij is zowel gek als hyperintelligent. En geld is alleen een stuk gereedschap voor hem. De grens van bankroet heeft hij genoeg meegemaakt. Zijn vermogen zit in zijn bedrijven en niet op een spaarrekening. Zo Columbus naar Amerika ging, hij naar Mars. Beiden waren onmogelijk.
  • Jean Lindebrings

    3 maanden geleden
    Was het niet dezelfde E. Musk, die eerder net waarschuwde voor AI ? Ik meen mij te herinneren dat hij, niet eens zo lang geleden (afgelopen jaar ?), verklaarde dat verder onderzoek/exploitatie van AI moest gestopt worden. Het probleem met de mens (aan de macht) is, dat hij steeds méér macht wil, goedschiks of (meestal) kwaadschiks. Oorspronkelijk was atoomsplitsing ook niet bedoeld om een atoombom te maken, niet? Geef ze (AI) nog gevoelens en ambitie en 't is voorbij ... Laat SF, FICTIE !!
  • eric reynebeau

    3 maanden geleden
    @ Guillaume Op de Beeck. Musk is het nooit om het geld te doen geweest. Men moet eens de biografie "Elon Musk" door Ashley Vance lezen. Toen hij voor veel geld het door hem ontwikkelde Paypal verkocht kon hij al de rest van zijn leven rentenieren. Maar hij riskeerde zijn laatste dollar aan Tesla en Space X en had de regering Obama hem niet bijgesprongen met een staatslening van 400 miljoen dollar, was hij failliet. Zijn levensdoel is mensen naar Mars proberen krijgen, benieuwd of dat lukt....