Neen, u ziet niet dubbel, maar driedubbel: sommelier Elizio Masson walst het glas.
Volledig scherm
PREMIUM
Neen, u ziet niet dubbel, maar driedubbel: sommelier Elizio Masson walst het glas. © ID/ Wouter Maeckelberghe

INTERVIEW. Maak kennis met Elizio Masson (19), de piepjonge sommelier van Hof van Cleve: “Mijn zakgeld spaarde ik om te gaan eten in sterrenrestaurants”

Terwijl leeftijdsgenoten elkaar op Fortnite bekampen, schenkt de amper 19-jarige Elizio Masson de meest exquise wijnen in Hof van Cleve. Nog een tiener en toch al aangesteld als hoofdsommelier van zo’n culinair instituut: faut-le-faire. Kenners omschrijven Masson dan ook als een “uitzonderlijk talent”, HLN sprak met hem: “Als ik niet werk, lees ik Franse magazines over wijn. Dat ontspant me.” Hoe is het toprestaurant bij Masson uitgekomen?