Halflege rekken in de Fun in Korbeek-Lo - 20 januari 2024

Lege rekken en ruzie aan de kassa: twee dagen voor start uitverkoop al opvallend druk in noodlijdende Fun-winkels

Maandag begint de uitverkoop bij de speelgoedwinkelketen Fun die in financiƫle problemen zit, maar heel wat mensen gaan al eerder op zoek naar koopjes. In verschillende Fun-winkels was het daardoor vandaag al opvallend druk.

Speelgoedwinkelketen Fun verkeert in financiƫle moeilijkheden en moet op zoek naar een overnemer. Dat nieuws kreeg het personeel woensdag te horen van de directie. "De economische situatie van Fun en haar dochterondernemingen in haar huidige vorm is onhoudbaar geworden", klonk het.

Fun heeft 29 winkels in Vlaanderen en stelt 208 mensen te werk. Om geld in het laatje te brengen voor de lopende kosten en om de lonen van de personeelsleden te kunnen betalen, start maandag een uitverkoop in al die winkels.

BEKIJK - Nu al op zoek naar koopjes, maar de voorraad slinkt snel:

Videospeler inladen...

Lege rekken

Veel mensen hebben niet gewacht tot maandag en gingen vandaag al op zoek naar koopjes. Het is nu eenmaal weekend, het zijn solden en heel wat rekken zijn al een tijdje (half)leeg. Dat laatste stelde Lego-liefhebber Peter De Smet vorig weekend - nog voor de aankondiging van de uitverkoop - al vast.

Onze redactie kreeg van op verschillende plaatsen in Vlaanderen bericht dat het opvallend druk was in de Fun-winkels. VRT-collega Wim Schepens ging een kijkje nemen in de winkel in Mechelen. Daar was het aanschuiven van op de parking tot aan de kassa. "Wij wonen hier in de buurt, maar het is veel te druk dus ik kom maandag wel eens terug", aldus een buurtbewoonster die rechtsomkeer heeft gemaakt.

Ruzie aan de kassa

"We hebben in het nieuws gehoord over de financiƫle moeilijkheden", klinkt het bij een shopper die wel de drukte durfde trotseren. Het bezoek binnen verliep niet voor iedereen even vlot, horen we van een andere bezoeker. "Aan de kassa was het een half uurtje aanschuiven en er ontstond zelfs even ruzie toen enkele mensen begonnen voor te steken."

Ik vind het spijtig voor de mensen die hier werken

Bezoeker Fun Mechelen

Al vielen er gelukkig ook fijnere anekdotes te rapen. "Hij heeft exact gevonden wat hij wilde", vertelt de grootmoeder van een jongetje dat trots buitenwandelt met een speelgoedvliegtuig. Dat de winkelketen het moeilijk heeft, verbaast niet iedereen. "Je vindt tegenwoordig alles online", klinkt het onder meer. "Maar ik vind het wel spijtig voor de mensen die hier werken", besluit een andere bezoeker.

Meest gelezen