Topdokter Elisabeth De Waele laat zich in haar zoektocht naar de oplossing voor long covid inspireren door drankjes waarmee wielrenners als Wout van Aert hun prestaties proberen te verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Topdokter Elisabeth De Waele laat zich in haar zoektocht naar de oplossing voor long covid inspireren door drankjes waarmee wielrenners als Wout van Aert hun prestaties proberen te verbeteren. © Photo News / Geert Van de Velde

Zijn ketonendrankjes de oplossing voor patiënten met long covid?

Topdokter Elisabeth De Waele ziet nog altijd patiënten in tranen uitbarsten omdat de buitenwereld denkt dat het “allemaal tussen hun oren zit”. Zelf stelde ze vast dat één op de vier mensen met langdurige covid last heeft van ondervoeding. Ze zoekt uit of ze hen kan helpen met ketonendrankjes, die Wout van Aert en Remco Evenepoel gebruiken om harder te fietsen. “Een behandeling van twaalf weken zou volstaan”.

1 reactie

  • Francine Gryspeerdt

    3 maanden geleden
    Misschien een keto dieet gecombineerd met heel veel groenten ? Ik barstte van de energie toen ik gezond keto en intermittant fasting deed . Ik herstelde van ondervoeding ,pre diabetis , insuline resitentie , mijn lever en nieren werden beter en ik verloor 40 kilo . Mijn huisdokter stond versteld.