© Instagram Sport Bible

ASIAN CUP. Jordanië en Zuid-Korea spelen gelijk, Jordaanse assistent-coach pakt na laat tegendoelpunt uit met opvallende move

Jordanië en Zuid-Korea hebben elkaar zaterdagmiddag op de tweede speeldag van de Asian Cup in evenwicht gehouden. Het opvallendste moment kwam er weliswaar na affluiten. In de andere wedstrijd van groep E klopte Bahrein Maleisië in extremis.

Maxime Caeyman

De Zuid-Koreaanse vedette Heung-Min Son opende vanop elf meter na negen minuten de score, maar de Jordaniërs gingen nog voor rust op en over de Zuid-Koreanen na een owngoal van Park Yong-Woo (37.) en een treffer van Yazan Al Naimat (45+6.). De mannen van Jurgen Klinsmann konden pas in blessuretijd gelijkmaken, toen ook Jordanië een owngoal maakte via Yazan Abo Al Arab. Gent-aanvaller Hong Hyun-Seok speelde de volledige tweede helft.

Het opvallendste moment kwam er echter ná het laatste fluitsignaal. De assistent-coach van Jordanië Hicham El Idrissi, die in de toegevoegde tijd nochtans een Jordaanse zege door de vingers zag glippen, vroeg doodleuk aan Son een selfie. Echt teleurgesteld zag hij er in ieder geval niet uit.

(Lees verder onder het Instagrambericht)

Later op de dag won Bahrein in extremis van Maleisië na een doelpunt in de 96e minuut van Ali Madan (1-0). Dion Cools (ex-Leuven, Club Brugge en Zulte Waregem) maakte de negentig minuten vol.

Jordanië en Zuid-Korea gaan met vier punten aan de leiding in groep E, Bahrein telt als derde een puntje minder en Maleisië blijft puntenloos laatste.