© Isosport

© BELGA

© Isosport

© BELGA

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Geen gedroomde stunt voor De Mil: onmachtig Westerlo is maatje te klein voor Club Brugge

De terugkeer van Rik De Mil naar Club Brugge is niet geworden wat hij ervan gehoopt had. Zonder uit te blinken was een efficiënt blauw-zwart een maatje te groot voor Westerlo: 3-0. De Kemphanen kregen in 90 minuten geen enkele bal tussen de palen.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Hoger dan een zes geraken de Kemphanen niet in Brugge

Westerlo begon nog wel gretig aan de wedstrijd, na een kleine tien minuten had het zelfs bijna 60 procent balbezit. Ruim anderhalf uur later moesten we vaststellen dat het de beste periode van de bezoekers was. Al snel moesten de Kemphanen de wet van de sterkste ondergaan. Club Brugge domineerde, al bleef het blauw-zwarte doelgevaar beperkt. Een poging van Vetlesen dwarrelde naast en een lage schuiver van De Cuyper vormde geen gevaar voor Bolat.

Tussendoor kwam Westerlo wel één keer goed weg. Een voorzet van Nielsen belandde op het hoofd van Thiago. De Braziliaan kon vrij koppen tussen Neustädter en Reynolds. Bolat was geklopt, maar de paal bracht redding. Toch even schrikken voor de talrijk meegereisde fans.

© BELGA

De verdiende voorsprong voor de thuisploeg kwam er toch. Net op een moment dat niemand het verwachtte. Rond het halfuur kwam Westerlo immers nog eens piepen. De Cuyper profileerde zich tegen zijn ex-ploegmaats als boeman en maaide een voorzet van Reynolds weg voor de voeten van Daci, de Macedoniër had anders de bal maar in het lege doel te duwen. Een afstandsschot van Madsen vloog even later een half metertje naast de kooi van Mignolet.

Voor Club Brugge bleef het ondanks veel balbezit moeilijk om openingen te vinden, maar in het slot van de eerste helft moest Bolat zich dan toch omdraaien. Na een vlotte Brugse combinatie behoudt Zinckernagel het overzicht en bedient hij Thiago: de topschutter van Club moet aan de tweede paal de bal maar binnenglijden.

Ongelukkige strafschop

Een gelijkaardig spelbeeld in de tweede helft, alleen was het aandeel van Westerlo deze keer nóg kleiner. Veel balbezit voor een dominant Club Brugge leverde in eerste instantie weinig doelgevaar op. Een kopbal van Thiago was te zwak om de bezoekers te verontrusten. Ongelukkig handspel van Daci zette blauw-zwart dan toch in een zetel. Thiago mikte de strafschop nog op Bolat, maar met een gelukje dwarrelde het leer toch nog in doel. Goed voor zijn dertiende van het seizoen en een dubbele voorsprong voor Club.

© BELGA

De Mil gooide met Tagir, Chadli en Fixelles - die zelfs in de spits ging spelen - drie verse krachten tussen de lijnen. Een geel-blauwe ommekeer zat er nooit in. Integendeel. De spelers waar hij een maand geleden nog mee werkte, trakteerden De Mil zelfs nog op zware cijfers. De ingevallen Nusa tikte de derde van de avond binnen, al was met het voorbereidende werk van De Cuyper - heerlijke pass - en Vanaken - subtiel lobballetje over Bolat - het moeilijkste al achter de rug.

Het had zelfs nog erger kunnen worden voor De Mil en co. De 4-0 van Jutgla werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Skoras, Bolat hield de Pool in de toegevoegde tijd nog van zijn eerste competitiedoelpunt in de Jupiler Pro League.

In de slotfase moest Piedfort na een (te?) strenge tweede gele kaart met rood van het veld. Een extra domper op een zware avond, waarin Westerlo geen enkele poging tussen de palen kreeg. Na drie zeges tegen de concurrenten in de strijd tegen de degradatie en een onverhoopt punt op de Bosuil staat Westerlo terug met de voetjes op de grond.

LEES OOK. REACTIES. Westerlo-coach De Mil: “We zijn er nog niet”

© BELGA

© BELGA

Club Brugge Logo
Club Brugge
:
Westerlo Logo
Westerlo
  • Club wint makkelijk van mak Westerlo: 3-0
  • Thiago (2x) en Nusa zorgden voor de doelpunten
  • Dankzij deze overwinning wipt Blauw-Zwart over Genk naar de vierde plaats in het klassement
Eindstand: 3-0

Een zakelijke zege voor de Bruggelingen, ondanks een duidelijke 3-0 score. De doelpunten kwamen van Thiago (2x) en Nusa, Westerlo eindigde de wedstrijd met 10 man na rood in het slot voor de jonge Piedfort. Dankzij deze overwinning wipt Club over Genk naar de vierde plaats in het klassement. 
Opnieuw Bolat!

Ook Skoras geraakt in het absolute slot niet voorbij Bolat, die redding brengt met de voet.
Jutgla kopt op Bolat

Bijna toch nog een doelpunt voor de Spanjaard, maar hij ziet zijn kopbal gekeerd worden door Bolat en zo lijkt deze wedstrijd te gaan eindigen op 3-0.
De jongeling gaat uit frustratie nog even door op Nusa en pakt zo een domme tweede gele kaart en dus rood.
Extra tijd

We krijgen drie minuten blessuretijd. 
Ook na tussenkomst van de VAR blijft het 3-0. De lijnrechter had het bij het juiste eind. 
Geen 4-0

Meteen twee invallers in een hoofdrol, wanneer Skoras Jutgla de 4-0 op een dienblaadje aanbiedt. De Spanjaar mist niet in een leeg doel, maar de vlag gaat omhoog wegens buitenspel. Wat zegt de VAR?
Alle wissels opgebruikt

Nu de wedstrijd helemaal beslist is geeft Deila nog wat jongens extra speelgelegenheid. Zo krijgen we de terugkeer van Sabbe, die lange tijd uit was met een blessure. Ook Skoras en Jutgla mogen nog eens opdraven. 

De invaller scoort meteen, al leek de bal sowieso in doel te gaan verdwijnen. Vanaken legt de bal in de verste hoek, maar net voor de lijn tikt Nusa toch nog zijn derde van het seizoen tegen de netten. 

Slotkwartier

Intussen zijn we al toe aan de laatste vijftien minuten van deze wedstrijd. Club heeft alles onder controle en lijkt de match simpel te kunnen uitspelen.  
Ook wissels bij Club

Ook Deila brengt wat verse krachten in. Nusa, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Tottenham, mag misschien wel voor de laatste keer(?) opdraven als Club-speler.
Driedubbele wissel

De Mil gooit het over een andere boeg en brengt drie verse krachten in. Kunnen zij het tij nog keren voor de Kemphanen? 

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL