© Isosport

Wie anders? Thiago duwt Club Brugge naar eenvoudige zege tegen onmondig Westerlo

Business as usual op Jan Breydel: spectaculair was Club Brugge nooit, maar de mannen van Deila wonnen wél opnieuw verdiend (3-0) met die onvermijdelijke Thiago aan het kanon. Westerlo en Rik De Mil - het was zijn terugkeer - wekten nooit de indruk dat het blauw-zwart kon kietelen. Club verloor nu al dertien wedstrijden op rij niet meer.

Junior Verbeeke

Het mocht nog de emotionele terugkeer van Rik De Mil zijn: warm kregen we het er niet van op Jan Breydel. Omdat het stenen uit de grond vroor, maar ook omdat er op het veld lang weinig of niets te zien was. Westerlo nam verrassend eerste vijf minuten nog voor zijn rekening, daarna monopoliseerde Club Brugge de bal. Maar daar bleef het bij.

Het was wachten tot Vetlesen de zestien indook en kon afdrukken: zijn bal belandde langs de andere kant van de paal. Ook Skov Olsen kreeg een mogelijkheid, maar hij treuzelde te lang en deed een kapbeweging teveel. De fans mochten de eerste keer opveren toen Thiago bijna scoorde. Nielsen gooide goed voor, de Braziliaan kopte uitstekend. Maar de bal spatte uiteen op de verste paal.

© BELGA

Met de oksel

En Westerlo? Daar gebeurde offensief weinig. Maar oen de Kemphanen één keer in de gevarenzone kwamen, was het alle hens aan dek bij blauw-zwart. Reynolds klopte Mignolet met een aflegger naar Daci. Die vloekte toen De Cuyper de bal nog net voor zijn voeten kon weghalen. Een zwieper van Madsen vloog kort na die fase na. Nog zo’n prangende Westelse fase: vermeend handspel van Skov Olsen. De Deen nam de bal mee met de oksel toen hij wou uitverdedigen. De VAR checkte, maar vond het te weinig;

Club kwam alsnog (verdiend) op voorsprong. Een korte combinatie belandde in de voeten van Zinckernagel, die Thiago zijn twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen aanbood. De Braziliaan gleed de bal ietwat onorthodox binnen, maar ook die telde. Het was het verhaal van in Gent: Club imponeerde niet, maar ging wel met een bonus rusten.

De dominantie van Club werd nog groter na de rust. Zonder echt spectaculair te voetballen zoemde het vaak rond de zestien van Westel. Een tweede doelpunt moest voor gemoedsrust zorgen. Toch was het weer een kwartier wachten op de eerste kans. Vanaken leek eerst van dichtbij te scoren maar stootte nog op een attente Neustadter, daarna kopte Thiago te centraal op Bolat. Daci besloot uiteindelijk - letterlijk - een handje te helpen. Hij kreeg de bal op de arm na een kopbal van Vetlesen en veroorzaakte een penalty.

© Isosport

Nusa pikt letterlijk goaltje mee

Thiago - wie anders - nam plaats achter de bal. En die zit in een periode waarin àlles lukt. Bolat dook aanvankelijk naar de goede hoek en pakte zijn strafschop, maar de bal hobbelde alsnog over de lijn. Tweede van de avond, dertiende van het seizoen voor de Brazilaan. Uiteindelijk zijn het enkel de statistieken die tellen.

Westerlo was niet meer bij machte om Club nog te kietelen. De Mil voerde een driedubbele wissel door, maar Deila antwoordde met de inbreng van miljoenenman Nusa. En die mocht na vijf minuten al vieren. Vanaken lobte Bolat en had eigenlijk gescoord, maar Nusa duwde de bal nog (onnodig) over de lijn. Het kon de Brugse kapitein blijkbaar niet deren: 3-0, en de match gespeeld. Zo kreeg een ijskoude avond toch nog een feestelijk tintje.

Bijna knutselden twee invallers nog de 4-0 in elkaar: Skoras bediende Jutgla, maar die eerste liep voor zijn assist buitenspel. De VAR kon dat alleen maar bevestigen. Tegelijk een complimentje voor de lijnrechters: die vlagden zaterdagavond een onberispelijke wedstrijd. Dat kan je niet van Westerlo-verdediger Piedfort zeggen: hij werd na een domme overtreding nog uitgesloten in de blessuretijd. Club Brugge verloor nu al dertien wedstrijden op rij niet meer en kan rustig afwachten of de concurrentie zondag met punten morst.

© BELGA

Club Brugge: Mignolet, De Cuyper (83’ Sabbe), Spileers, Mechele, Meijer, Vetlesen, Nielsen (75’ Balanta), Vanaken, Skov Olsen (83’ Jutgla), Zinckernagel (75’ Nusa), Thiago (83’ Jutgla)

Westerlo: Bolat, Reynolds, Neustadter, Piedfort, Bayram, Rommens (71’ Tagir), Sydorchuk, Van den Keybus, Yow (71’ Fixelles), Madsen, Daci (71’ Chadli)

Doelpunten: 37’ Thiago (Zinckernagel) 1-0, 65’ Thiago (strafschop) 2-0, 80’ Nusa (Vanaken) 3-0

Gele kaarten: 62’ Piedfort, 66’ Van den Keybus

Rode kaarten: 90’ Piedfort

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer