Foto: Belga

Antwerpse politie pakt toevallig twee gezochte gevangenen op bij controles op straat

Bij twee controles in Berchem en vlakbij het Centraal Station in Antwerpen zijn twee personen opgepakt die eigenlijk in de gevangenis hadden moeten zitten. De ene was een ontvluchte gevangene, de andere had nog een celstraf van 3,5 jaar openstaan.

Vrijdag kon de Antwerpse lokale politie een ontvluchte gevangene oppakken in het district Berchem. Op het Kunstenplein wilden de agenten een groep van vier personen controleren na meldingen van overlast. Toen ze de vier benaderden, zagen de agenten hoe één van hen een zakje cannabis weggooide. 

Tijdens de controle bleek dat één van de mannen geseind stond als ontvluchte gevangene. Hij werd opgepakt en overgeleverd aan de onderzoekers.

Met veiligheidsgordel om richting cel

In de buurt van het treinstation Antwerpen-Centraal is dan weer een autobestuurder tegen de lamp gelopen die nog een celstraf van 3,5 jaar achter zijn naam had staan. De bestuurder droeg geen gordel en zijn remlicht was kapot. Hij kreeg van de politie een lift richting cel, deze keer wel met zijn veiligheidsgordel om.

Meest gelezen