De broer van het 14-jarige slachtoffer riep tijdens een herdenking op tot kalmte.© AFP

Tiener doodgeslagen met baseballknuppel in Parijse voorstad, ook 14-jarige gedood bij ander incident: 19-jarige aangeklaagd

De 18-jarige scholier die woensdagochtend met een baseballbat in elkaar werd geslagen in de buurt van zijn middelbare school in de Parijse voorstad Saint-Denis, is zaterdag overleden. Een in een metrostation neergestoken 14-jarige uit Saint-Denis was woensdag al om het leven gekomen, enkele uren na het andere incident. De exacte omstandigheden van de twee gewelddaden worden nog onderzocht, net als een mogelijk verband tussen beide feiten. De 19-jarige verdachte die zich donderdag bij de politie had aangegeven, is aangeklaagd.

Bron: BELGA

De 18-jarige Farid stond woensdagochtend op enkele meters van zijn middelbare school toen een auto stopte en iemand de jongen in elkaar sloeg. Volgens een anonieme politiebron gebeurde dat met een honkbalknuppel. De stad spreekt van “snelle, koude, blinde en extreem gewelddadige agressie met botte voorwerpen”. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gebracht, maar overleed zaterdag aan zijn verwondingen.

De 14-jarige Sedan werd woensdag enkele uren na de aanval op Farid doodgestoken op het perron van het metrostation Basilique in Saint-Denis. Zijn broer riep zaterdagochtend tijdens een herdenking op tot kalmte. “Ik vraag iedereen, al zijn vrienden: geen geweld, geen wraak. Niet in naam van Sedan, niet in naam van Saint-Denis, niet in naam van de wijk waartoe je behoort”, klonk het.

Een 19-jarige gaf zich donderdag aan bij de gerechtelijke politie voor de steekpartij. Het motief is onduidelijk. Het parket maakt zondag bekend dat hij is aangeklaagd voor de feiten en in voorlopige hechtenis geplaatst is. Of beide incidenten met elkaar in verband staan, wordt nog onderzocht. Saint-Denis is al een tijd in de ban van geweld tussen jongeren uit verschillende wijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer