Ga naar de inhoud

Fritz schakelt Tsitsipas uit, Djokovic laat geen spaander heel van tegenstander op Australian Open

 zo 21 januari 2024 10:20
Australian Open
Taylor Fritz (13, 12)
Stefanos Tsitsipas (7, 7)
einde
77
set 1
63
5
set 2
7
6
set 3
3
6
set 4
3

Geen finale voor Stefanos Tsitsipas dit jaar. De verliezende finalist van vorig jaar werd in de 1/8e finales van de Australian Open genadeloos uitgeschakeld door de Amerikaan Taylor Fritz. Novak Djokovic daarentegen kende heel wat minder problemen. De Servische veelwinnaar bulldozerde Adrian Mannarino omver in drie sets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 7) is zondag uitgeschakeld in de achtste finales van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

 

Tsitsipas, vorig jaar verliezend finalist in Melbourne, verloor in vier sets van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 12): 7-6 (7/3), 5-7, 6-3 en 6-3. 

 

In de kwartfinales neemt Fritz het op tegen het nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, die mikt op een 25e grandslamzege. De Servische titelverdediger had eerder op de dag weinig moeite met de Fransman Adrian Mannarino (ATP 19). Het werd 6-0, 6-0 en 6-3 na 1 uur en 44 minuten.   

 

In acht onderlinge confrontaties kon Fritz nog geen enkele keer winnen van Djokovic. De Amerikaan staat voor het eerst bij de laatste acht op de Australian Open. Hij bereikte wel al de kwartfinales op de US Open (2023) en Wimbledon (2022).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: