Archieffoto.© Shutterstock

Regionale luchthaven van Bazel opnieuw geopend na valse bommelding

De luchthaven Euro-Airport Basel-Mulhouse-Freiburg, op Frans grondgebied maar aan de grens met Zwitserland en Duitsland, is zondag tijdelijk gesloten geweest nadat in de vroege ochtend een bommelding was binnengekomen. De terminal van de luchthaven werd daarbij ook ontruimd. Omstreeks 11 uur werd de luchthaven opnieuw geopend.

gjs
Bron: BELGA

Kort voor 6 uur zondagochtend werd de toegang tot de luchthaven gesloten. Drie vliegtuigen konden rond 9.30 uur toch nog landen, één vliegtuig werd omgeleid. Zeven vertrekkende vluchten werden uitgesteld.

In oktober vorig jaar werd de luchthaven al eens getroffen door een bommelding, die toen eveneens vals bleek te zijn. Ook andere regionale luchthavens in Frankrijk en elders in Europa (onder meer in Oostende) kregen in oktober een valse bommelding binnen.

Euro-Airport Basel-Mulhouse-Freiburg bevindt zich vlakbij de stad Bazel in het uiterste noordwesten van Zwitserland, maar ligt ook op een boogscheut van Mulhouse in Frankrijk en Freiburg in Duitsland. Officieel ligt de luchthaven op Frans grondgebied.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer