Tom Van Grieken en Bart De Wever.
Volledig scherm
Tom Van Grieken en Bart De Wever. © BELGA / Photo News

Van Grieken haalt hard uit naar De Wever in toespraak: “Kan iemand deze man nog volgen?”

Het Vlaams Belang organiseerde zondag in Heusden-Zolder zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De partij hamerde op het falen van de traditionele partijen en zet zichzelf in de verf als hét enige alternatief. Tom Van Grieken had ook een duidelijke boodschap voor N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die laatste reageert bij VTM NIEUWS. “Praten en schelden is makkelijk als je niets anders te zeggen hebt”, luidt het.

133 reacties

  • Peter Nols

    3 maanden geleden
    Is er nu echt ene Vlaming die gelooft dat Van Grieken zou willen meeregeren? Zijn enige doel is om nog meer dotaties binnen te rijven vanaf de zijlijn zonder enig risico op ontmaskering. Die partij is een lege doos als het op bekwaamheid aankomt.
  • Marianne Vanden Eynde

    3 maanden geleden
    Den N-VA is zoals Groen: veranderen met de wind! En samengaan met Magnette van de PS??? Kom nou!
  • Peter Buyck

    3 maanden geleden
    Het is geen fundamentele fout als de grootste partij eigenlijk de kleinste is (en dus eigenlijk de minderheid). Ik hoop van harte dat de de gemotiveerde kiezers niet opnieuw gaan voor een versnippering. En als dat zo is, moet dat inderdaad blijken in de regeringsvorming: diversiteit ipv de grootste (die eigenlijk de minderheid is 30% en de rest samen is 70%).
  • Ken Grootjans

    3 maanden geleden
    BDW wil aan de wensen van een kleine minderheid tegemoet te komen op kosten van de Vlamingen. Uiteraard is daar geen democratische meerderheid voor, met vage uitspraken, halve (on)waarheden (populisme) en doorgedreven particratie probeert hij die buitens spel te zetten. Gezien hun daden (beleid) trapt de bevolking daar minder in. We moeten naar minder particratie, maar De Wever wil nog meer met zijn zakenkabinet. Dat zal de welvaart verder aantasten. Het parlement moet het volk vertegenwoordigen
  • Dirk Haverhals

    3 maanden geleden
    BDW is een meester tacticus maar hij vergeet wel dat we hem al jaren zo kennen en doorhebben. als het er op aankomt gaat hij toch lopen , ik bedoel niet de 10 Miles he'. samen werken is de boodschap aan alle partijen . maar ik vrees voor eigen belang.