Wout Van Aert triomfeert in Benidorm.
Volledig scherm
Wout Van Aert triomfeert in Benidorm. © BELGA

KIJK. Zelfs valpartij in laatste ronde houdt ‘m niet tegen: Van Aert doorbreekt hegemonie Van der Poel in Benidorm na incidentrijke finale

Dé race van het seizoen. Wout van Aert heeft de razendspannende Wereldbekermanche in Benidorm gewonnen. In een wedstrijd die verschillende keren van scenario veranderde rekende hij af met Michael Vanthourenhout. Zelfs een val én een kapot zadel hielden hem niet tegen. Mathieu van der Poel viel in de voorlaatste ronde en zag zijn perfecte rapport in rook opgaan.

84 reacties

  • Dirk De Gendt

    3 maanden geleden
    Verdiende overwinning. En ja, je kan zeveren over dat kettingprobleem van Van der Poel, maar materiaalpech hoort nu eenmaal bij deze sport. En die val in de voorlaatste ronde is zijn eigen schuld. Het viel me trouwens op dat Van der Poel over deze cross eerlijker was in zijn analyse als sommigen hier die het Van Aert niet gunnen dat hij ook eens voor één keer het l aken naar zich toetrekt. Overigens had Van Aert ook niet de beste start; ook hij moest extra inspanningen doen om vooraan te raken.
  • Staf Van den Eynde

    3 maanden geleden
    Wout V A komt onder stoom, er zullen veel nog sterretjes gaan zien.
  • Joeri Hermans

    3 maanden geleden
    Wout even tussendoor een leuk cross-je in Benidorm komen winnen.
  • René Pijnacker

    3 maanden geleden
    Wout wint en het is de race van het seizoen?? anders is het een F1 cross zeker.
  • Paul Vandewalle

    3 maanden geleden
    Als Mathieu niet gevallen was, dan nog won Wout.