Themabeeld.© Politie Antwerpen

Dronken bestuurder veroorzaakt twee ongevallen met vluchtmisdrijf met deelauto

Deurne

De bestuurder van een deelauto heeft vrijdag twee ongevallen veroorzaakt in Deurne. De man (45) bleef niet ter plaatste, maar kon geïdentificeerd worden. Hij was onder invloed van alcohol.

Het eerste ongeval vond vrijdagavond plaats op de Ruggeveldlaan in Deurne. “Twee geparkeerde wagens raakten zwaar beschadigd bij een aanrijding. Het aanrijdende voertuig bleef niet ter plaatse”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Kort nadien gebeurde in de buurt een tweede ongeval, opnieuw pleegde de bestuurder vluchtmisdrijf. “Het vluchtende voertuig werd herkend als een deelauto. Via het betrokken bedrijf werd de identiteit van de bestuurder achterhaald”, zegt Migom. De man (48) kreeg de politie thuis over de vloer en gaf toe dat hij de ongevallen had veroorzaakt. “Hij legde een positieve ademtest af en zal later verhoord worden.”

Nog op vrijdag veroorzaakte een andere dronken bestuurder een ongeval in de drive-in van de Burger King op de Groenendaallaan. “Een Land Rover versnelde onverwacht in de wachtrij en reed in op verschillende wagens”, aldus Migom. Tot slot veroorzaakte een dronken vrouw (29) zaterdag een kettingbotsing met drie wagens aan het rode licht in de Siberiastraat.

(jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners