Het eerste ontwerp van Libeskind kon op weinig bijval rekenen in Antwerpen. / Fernand Huts bevestigt nu dat dat ontwerp in de vuilbak ligt.
Volledig scherm
Het eerste ontwerp van Libeskind kon op weinig bijval rekenen in Antwerpen. / Fernand Huts bevestigt nu dat dat ontwerp in de vuilbak ligt. © Libeskind / Photo News

Fernand Huts gooit ontwerp met glazen toren bij Antwerpse Boerentoren in de vuilnisbak: “Cultuur zal nog steeds belangrijkste invulling zijn”

Antwerpen en half Vlaanderen schreeuwden moord en brand, zo’n anderhalf jaar geleden, toen Katoen Natie-baas Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren in Antwerpen voorstelde. Het ontwerp van de wereldwijd gerenommeerde architect Libeskind werd een ‘verkrachting’ van Antwerps erfgoed genoemd. Huts reageert nu zelf ook. Volgens hem ligt het ontwerp van Libeskind al lang in de vuilnisbak. “Maar voor de brandveiligheid zal er wel íets bijgebouwd moeten worden om de bezoekers tot op het panoramaplatform te krijgen.”

19 reacties

  • Erbert De pus

    3 maanden geleden
    Hoedje af voor meneer Huts.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 maanden geleden
    De Boerentoren is erfgoed . Handen af .
  • Jan Bakx

    3 maanden geleden
    Het eerste ontwerp voor de aanpassing was in ieder geval al veel mooier dan het stuk Aldi dat ze tegen het Steen geplakt hebben. Dat gedrocht mocht dan wel van de bouwmeester.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 maanden geleden
    In 1 woord : afschuwelijk, dit ontwerp. En Antwerpen heeft de laatste jaren al wat lelijke ontwerpen door de strot geduwd gekregen.
  • vero de jonghe

    3 maanden geleden
    Een iconisch monument dat decenia mee het beeld van de stad heeft bepaald hoeft geen "remake" te krijgen. Het oorspronkelijk bouwwerk kunnen bewonderen en waarderen getuigt van respect voor het verleden. Goed dat mecenas F Huts dit heeft ingezien.