Vogelspottters Pieter, Lars, Joren en Hasse. “In het bos zelf heb ik al heel wat andere jonge vogelspotters leren kennen. Aan die camera en verrekijker herken ik een soortgenoot van ver”, zegt Joren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vogelspottters Pieter, Lars, Joren en Hasse. “In het bos zelf heb ik al heel wat andere jonge vogelspotters leren kennen. Aan die camera en verrekijker herken ik een soortgenoot van ver”, zegt Joren. © Steven Richardson / Florian Van Eenoo Photo News

Vogelspotten enorm populair bij jongeren: “Ik durf zelfs te laat komen op school omdat ik een bijzondere vogel heb gespot”

Het is tijdens de coronaperiode, toen we soms niet verder konden dan onze achtertuin, dat vogelspotten heel populair geworden is. Het is opvallend dat deze hobby ook zijn weg heeft gevonden naar een jonger publiek. Bewijs daarvan zijn Lars, Pieter, Joren en Hasse, die er veel voor over hebben om een zeldzame vogel te spotten. “Als je onverwacht een zeldzaam exemplaar spot, geeft dat een kick.” Ze leggen zelf uit vanwaar die passie.