Opvallende verschijning in reisgezelschap Fernand Huts: Bart De Pauw maakt film over ondernemer

Een opvallende verschijning in het reisgezelschap van Fernand Huts is voormalige tv-maker Bart De Pauw. Hij maakt volgens Huts “een film voor intern gebruik” over de ondernemer en zijn bedrijf. Dat lijkt dan een soort van docusoap te worden over de handel en wandel van de zakenman.

Huts reist met een hele groep Vlaamse journalisten naar Zürich voor de onthulling van het skelet van de Tyrannosaurus die hij gekocht heeft en die daar een jaar zal getoond worden in een gespecialiseerd museum. Op termijn zal de Tyrannosaurus zijn standplaats krijgen in de Boerentoren.

Huts was de eerste die Bart De Pauw opnieuw werk bood nadat die in 2017 was geschorst door de VRT omdat verschillende vrouwen klacht hadden ingediend voor grensoverschrijdend gedrag en stalking. De Pauw werd daarvoor veroordeeld in 2021. Voor de correctionele rechtbank van Mechelen kreeg hij zes maanden voorwaardelijk voor stalking van vijf vrouwen en ‘overlast met elektronische communicatiemiddelen’ bij één vrouw.

Sindsdien is de eens zo gevierde tv-maker uit Mechelen niet meer aan de bak gekomen bij een televisiezender. Maar Fernand Huts huurde hem wel in voor zijn project rond Reynaert De Vos in 2018. Die samenwerking heeft dus tot meer geleid.

LEES OOK. Huts voert ontwerp voor Boerentoren af en stuurt Libeskind opnieuw naar de tekentafel: “We doen dit voor de gemeenschap”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER