© Victoriano Moreno

Vlaams Bouwmeester over nieuwe plannen voor Boerentoren: “Het gaat de goede richting uit”

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs en de Antwerpse schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) reageren positief op het nieuws dat architect Daniel Libeskind in samenspraak met de stad, Vlaanderen en de diensten voor Erfgoed een nieuw ontwerp voor de Boerentoren gaat uittekenen.

Karin Vanheusden

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs klinkt positief. “Als de diensten voor Erfgoed de krijtlijnen voor een nieuw ontwerp duidelijk kunnen overbrengen en men kan binnen die lijnen tot een aanvaardbaar ontwerp komen, dan zie ik dit project de goede richting uit gaan. Het nieuwe panoramaplatform waarvan sprake is, en ook de nieuwe constructie om bezoekers naar boven en beneden te krijgen, kunnen wel voor mij. Als die toevoegsels in harmonie zijn met het bestaande gebouw, lijkt me dit haalbaar.”

Erik Wieërs.© BELGA

Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) is enthousiast over de aangekondigde aanpassingen aan het ontwerp. “Dat de iconische Boerentoren in één Vlaamse hand blijft en bovendien opengesteld en zo zelfs teruggeven zou worden aan de Antwerpenaren, hebben we vanaf het prille begin toegejuicht. Wel hebben we daarbij altijd benadrukt dat de Boerentoren zo verstrengeld zit in het DNA van iedere Antwerpenaar, dat wie met dat gebouw aan de slag wil dat bijzonder omzichtig moet doen. Omzichtig betekent hier in nauw overleg met de Vlaamse en stedelijke diensten. We zijn dan ook blij te vernemen dat de nieuwe eigenaar van de Boerentoren constructief werkt aan een nieuw ontwerp met het nodige draagvlak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer