© Kristof Vadino

Sneeuw lokt veel dagjestoeristen naar de Hoge Venen, skipiste Ovifat blijft nog even open

De sneeuw heeft het voorbije weekend heel wat toeristen naar de Hoge Venen gelokt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de lokale besturen. Zaterdag kwamen zeker 15.000 sneeuwliefhebbers genieten van de winterse taferelen, zondag waren dat er opnieuw duizenden.

wver
Bron: BELGA

De gemeentes in de Hoge Venen werden zaterdag overspoeld door wintersporters en wandelaars die van de 20 centimeter dikke sneeuwlaag kwamen genieten. Het waren er tussen de 15.000 en de 20.000, zo veel dat de burgemeester van Waimes waarschuwde dat hij bezoekers naar naburige gemeenten zou moeten sturen. De gemeente nam in elk geval maatregelen om het verkeer en het parkeren vlot te laten verlopen, legt burgemeester Daniel Stoffels uit. 

Ook de wintersportcentra hebben er een succesvol weekend op zitten. In Ovifat kwamen zaterdag 1.000 liefhebbers opdagen, zoveel dat de verhuur van materiaal moest worden stopgezet omdat er niets meer voorhanden was.

Zondag was de zon in tegenstelling tot zaterdag niet van de partij, waardoor er iets minder dagjestoeristen naar de regio afzakten. Maar het waren er opnieuw duizenden. Maandag wordt algemene dooi verwacht. Ofivat zet wel nog sneeuwkanonnen in, waardoor de skipiste begin volgende week wellicht nog open kan blijven.

© Kristof Vadino

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer