Twee kinderen zwaargewond bij ongeval in Malle: bestuurder was onder invloed van drank en drugs

© BFM

Bij een ernstig ongeval in Malle zijn zondagmiddag twee jonge kinderen van 8 en 9 jaar oud zwaargewond geraakt. De slachtoffers zaten in een wagen die langs achter werd aangereden, de bestuurder testte positief op drank- en drugsgebruik.

jtp

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.30 uur. “Op de Antwerpsesteenweg in Malle reed een vader met twee kinderen in de wagen achteruit van een oprit. Net op dat moment reed een wagen op diezelfde steenweg in de richting van Sint-Antonius (Zoersel)”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van de lokale politie Voorkempen.

De impact van het ongeval moet erg groot geweest zijn. “De twee kinderen, 8 en 9 jaar oud, raakten zwaargewond. Ze zijn met spoed naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem gebracht”, aldus Verstappen. “Hun vader raakte lichtgewond.”

De politie kwam snel ter plaatse. “De bestuurder van de aanrijdende wagen testte positief op drugs en alcohol”, zegt Verstappen. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken. De passagier in de tweede wagen raakte lichtgewond.

Hoe het ongeval precies is gebeurd en of er eventueel overdreven snelheid in het spel is, wordt verder onderzocht. Het Antwerps parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld die zondag nog ter plaatse gaat.