© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mister Gay Belgium-kandidaat Sam Schotsmans op campagne in eigen stad

Mister Gay Belgium-finalist Sam Schotsmans trok op promotiecampagne in Sint-Truiden. Woensdag ging hij langs in basisschool Schuttershof. In een interactieve sessie wees hij de leerlingen op de gevaren van pestgedrag en het belang van diversiteit in de samenleving. Nadien werd als solidariteit de regenboogvlag aan het Abdijplein gehesen.

Jozef Croughs

Sint-Truiden is een stad waar levenskwaliteit centraal staat en waar iedereen zich welkom voelt. Alle initiatieven die bijdragen aan het welzijn van de inwoners, kunnen daarom ook rekenen op de ondersteuning van het stadsbestuur,” zegt schepen voor Gelijke kansen en Welzijn Jurgen Reniers .

De 20-jarige stadsgenoot Sam Schotsmans, is één van de 12 kandidaten die meedingen naar de titel van Mister Gay Belgium. De finalisten van de verkiezing zetten zich tijdens hun campagne in voor een maatschappelijk project. Voor Sam is dat de strijd tegen pesten.

“Ik wil met een sensibiliserings- en preventiecampagne het taboe rond het probleem helpen doorbreken,” stelt Sam. In de basisschool Schuttershof ging hij dieper in op de gevaren en gevolgen van pestgedrag. In alle openheid beantwoorde hij de anoniem gestelde vragen van de leerlingen.mantwod

“Helaas vallen vooral personen die een beetje ‘anders’ zijn ten prooi aan pesten. Met mijn informatiesessies wil ik vooral oproepen om de diversiteit in onze samenleving te omarmen en meer verdraagzaamheid aan de dag te leggen voor alle mensen, ongeacht hun huidskleur, afkomst of geaardheid”, verduidelijkt Sam Schotsmans. Op 17 mei is de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Dan wordt wereldwijd een signaal gegeven tegen homohaat en duiken er overal acties op uit solidariteit met de lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (HBT-gemeenschap.)

“Ook het stadsbestuur zet haar standpunt tegen homofobie opnieuw extra kracht bij. Na de sensibiliseringsactie werd samen met Sam de regenboogvlag gehesen aan het Abdijplein. In onze bibliotheek is er ook opnieuw een ‘bookpride’, waarbij boeken rond anders-geaardheid extra in de kijker worden gezet. Tot slot nemen we dit jaar voor de eerste keer ook deel aan het holebi-filmfestival. Zo zullen we in november enkele themafilms aanbieden in samenwerking met Cinema Cameo”, aldus nog schepen van Gelijke kansen en Welzijn Jurgen Reniers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer