Enkele weken nadat ze borstkanker overwon: Sarah Ferguson heeft huidkanker

Sarah Ferguson (64) is gediagnosticeerd met huidkanker. De hertogin van York heeft een moedervlek laten verwijderen, waaruit blijkt dat het om een melanoom gaat. Dit melden Britse media zondagavond.

wver
Bron: Telegraaf

Het nieuws komt maanden nadat Ferguson werd behandeld voor borstkanker en enkele weken nadat bekend is geraakt dat ze die ziekte heeft overwonnen. Een woordvoerder laat nu aan The Sun weten: “Na haar diagnose van borstkanker deze zomer, is er nu geconstateerd dat zij een melanoom heeft. Dit naar aanleiding van een dermatoloog die meerdere moedervlekken heeft laten onderzoeken.”

Stressvolle periode

Hij voegt daar aan toe: “Momenteel wordt ze verder onderzocht, om er zeker van te zijn dat dit in een vroeg stadium is ontdekt.” Ook laat de persoon die namens Ferguson spreekt weten dat het een stressvolle periode is voor de ex-vrouw van prins Andrew, maar dat ze positief blijft. “Ze is er van overtuigd dat haar ervaringen benadrukken hoe belangrijk het is om moedervlekken regelmatig te controleren.”

LEES OOK. Britse pers voert druk op koning Charles zwaar op om prins Andrew te laten vallen: “De puist moet voor eens en altijd uitgeduwd worden!”

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER