scheidsrechter
Nathan Verboomen
stadion
Edmond Machtensstadion

Eupen blijft overeind in ultrakorte match die uiteindelijk 11 minuten duurde, RWDM mist kans op gelijkmaker

wo 24 januari 2024 15:12
  1. 23' - Geel - Florian Le Joncour
  2. 36' - Geel - Boris Lambert
  1. 49' - Geel - Philipe Sampaio
  2. 58' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
58'
Renaud Emond
0 - 1
58'

11 minuten zonder goal. Eupen is overeind gebleven in een van de "kortste matchen ooit" tegen RWDM, die drie dagen geleden vroegtijdig stopgezet werd na wangedrag door de fans. De thuisploeg kreeg in deel 2 nog één goede kans op een gelijkmaker. "Het blijft ongelofelijk dat we de match nog moesten uitspelen", zei Eupen-coach Florian Kohfeldt achteraf.

RWDM - Eupen in een notendop:

Sleutelmoment: Het sportieve sleutelmoment kwam er zondag op het uur in deel 1 van de wedstrijd. Emond dook moederziel alleen op aan de eerste paal bij een hoekschop en kopte overhoeks binnen. Het extrasportieve sleutelmoment volgde 5 minuten voor tijd toen de scheidsrechter de match stillegde.

Man van de Match: Renaud Emond bewees nog maar eens dat hij een neus voor goals heeft. Veel mogelijkheden kreeg hij niet, die zeldzame kans knikte hij prima binnen.

Opvallend: 11 minuten voetbal? Het is een van de kortste matchen in de Jupiler Pro League. Germinal Beerschot en KAA Gent hielden het ooit bij 9 minuten in de sneeuw.

11 minuten voetballen

Nadat de scheidsrechter zondag de wedstrijd had stilgelegd na acties van misnoegde RWDM-supporters stonden er vandaag nog 5 officiële minuten op het programma.

Het werden uiteindelijk nog 11 minuten. Eupen-coach Florian Kohfeldt had gehoopt dat RWDM de bal wat zou rondtikken, maar de thuisploeg ging nog vol voor de gelijkmaker.

Het leverde een kansje op voor Le Joncour, maar hij talmde te lang om af te drukken.

Zo bleef het bij 0-1, zondag op het bord gezet door Renaud Emond. In de stand wipt KAS Eupen over OHL naar de 14e plaats, RWDM staat een plaatsje hoger.

voetballers
Deel 2 van RWDM - Eupen voor lege tribunes.

RWDM-fans misdroegen zich

Deel 1 van de competitiematch vond zondagavond plaats. Omdat hun favoriete ploeg een goal in het krijt stond, gooiden RWDM-aanhangers bommetjes op het terrein.

Na twee keer vond de scheidsrechter het welletjes. RWDM en Eupen hadden 85 minuten gevoetbald.

Op het uur had Renaud Emond het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Met een overhoekse kopbal op een corner zette hij de 0-1 op het bord.

Een opsteker voor Eupen dat na 2 op 24 eindelijk nog eens kon winnen. RWDM verloor voor de derde keer op een rij.

In het klassement wipt Eupen over OH Leuven naar de 14e plaats. RWDM staat een plaats hoger.