In Damme belandde een vrachtwagen in de berm langs de A12 en in Wanzele (Lede) werd het volledige dak van een achttal garageboxen losgerukt door de wind.
Volledig scherm
In Damme belandde een vrachtwagen in de berm langs de A12 en in Wanzele (Lede) werd het volledige dak van een achttal garageboxen losgerukt door de wind. © Jan Van Maele / Koen Moreau

OVERZICHT. Rukwinden veroorzaken hinder en schade: vrachtwagen vast in berm, dak van garageboxen gerukt en parken gesloten

De sneeuw is weg, daar is de storm. En die veroorzaakt hier en daar hinder. Omwille van de hevige wind, die nog tot woensdag zal aanhouden, besloten verschillende gemeenten zondag al om strekdammen en parken te sluiten. De ochtendspits verliep moeilijk en er kwam al een gevel naar beneden. Ontdek hier waar in Vlaanderen het stormweer voor hinder zorgt.

  1. Doodrijder met alcoholslot betwist in beroep schadevergoeding: “Slachtoffer droeg geen gordel”
    PREMIUM

    Doodrijder met alcohol­slot betwist in beroep schadever­goe­ding: “Slachtof­fer droeg geen gordel”

    Tom W. (48) uit Hasselt heeft in beroep geen succes gehad in de zaak van een dodelijk ongeval, dat inmiddels vijf jaar geleden plaatsvond. De Limburger reed begin 2019 Patrick - Patje - Veltmans (51) in zijn bestelwagen dood op de E314, ter hoogte van Wezemaal (Rotselaar). Omdat het slachtoffer geen gordel droeg, betwistte W. de toegekende schadevergoeding, maar de rechtbank achtte zijn burgerlijk beroep nu ongegrond. “Niemand droeg zijn gordel en de twee anderen overleefden wel”, weerlegde de rechter een mogelijk causaal verband.
    Hasselt, Rotselaar, Leuven
  2. Vliegt hoofdinspecteur (34) zelf achter tralies na slag aan bestuurder? “Toen de man uitstapte, is hij erop gesprongen”
    PREMIUM

    Vliegt hoofdin­spec­teur (34) zelf achter tralies na slag aan bestuurder? “Toen de man uitstapte, is hij erop gesprongen”

    “Die bestuurder verweet me en zei dingen over mijn familie die me erg raakten.” Om die reden gaf een voormalig hoofdinspecteur van de politiezone Gavers (Harelbeke/Deerlijk) enkele rake klappen aan een man die niet meewerkte tijdens een verkeerscontrole. De ex-politieman hangt vandaag zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd. “Ik ben mijn droomjob kwijt, ik ben dus al zeer zwaar gestraft geweest en vraag om begrip.” Maar de manier waarop de man de waarheid aanvankelijk probeerde te verdoezelen, breekt hem mogelijk zuur op.
    Deerlijk, Harelbeke