Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Achter succes Red Panthers schuilt ook ‘equal pay’: dameshockeyteam krijgt zelfde basisloon als Red Lions, al verdient niet iedere speler evenveel

Achter het olympisch ticket van de Red Panthers schuilen ook ‘gelijke rechten’: de bond investeert even hard in het hockeydamesteam dan de Red Lions. Eenzelfde topomkadering hebben ze al langer, maar sinds begin 2023 genieten de Panthers ‘equal pay’ in het basisloon. Al verdienen niet alle Panthers en Lions hetzelfde. En over hoeveel gaat het dan? “Toen ik begon in 2011 kregen we niets, en dan 75 euro per maand. Daar was ik toen superblij mee. (lacht) Nu zou dat een grap zijn.”

3 reacties

  • James Williams

    3 maanden geleden
    Betalen naargelang return en geïnteresseerden dus ongeveer 5% van de mannen.
  • Walter Decock

    3 maanden geleden
    Spelen voor een nationale ploeg moet een eer zijn en dan speelt geld minder een rol, behalve bij de grootverdieners van voetbal natuurlijk. Bij de meeste andere nationale ploegen is dat gelukkig het geval, en dan is gelijke vergoeding op zijn plaats, ongeacht de publieke belangstelling.
  • Nicolas Van Dyck

    3 maanden geleden
    Zolang ze evenveel opbrengen (ticketverkoop, sponsoring, marketing,…) als hun mannelijke collega’s is dit niet meer dan normaal. Maar daar zit het probleem dikwijls. Een feit dat feministen graag verzwijgen.