Na de sneeuwellende, de storm: puntgevel woning stort in op naastliggend gebouw, zware schade, geen gewonden

Bambrugge -

In de Kwalestraat in Bambrugge werd zondagnacht om 2.45 uur de puntgevel van een woning in aanbouw weggeblazen. Deze kwam terecht op de aanpalende woning. Gewonden vielen er niet maar de ravage is enorm.

Chris Bosseloo

“We lagen te slapen en hoorden plots een enorm lawaai”, vertellen de bewoners van de getroffen woning. “Toen we gingen poolshoogte nemen zagen we de ravage in onze woonkamer. De puntgevel van het huis naast ons was door de hevige wind omver geblazen en op ons huis gevallen. Gans onze muur is doorgezakt, de woonkamer lag vol puin en ons dak is ook zwaar geraakt”, zegt de man verbauwereerd.”

Het was om 2.45 uur zondagnacht dat de puntgevel van een woning in renovatie het begaf door een hevige rukwind. Het houten dakgebinte en een groot deel van de bakstenen kwam terecht op de nabijgelegen woning en zorgde voor een ravage. Brandweerploegen uit Lede, Herzele en Aalst kwamen ter plaatse om het puin op te ruimen en om de getroffen woning te stutten. “De woning is erg zwaar getroffen door de gevallen puntgevel”, luidt het. “Een steunbalk heeft het zwaar te verduren gehad en de muur staat gebogen. Ook het dak heeft zware schade geleden”, luidt het.

De woning is zwaar getroffen. De woonkamer ligt vol puin en de muur heeft het begeven.© Chris Bosseloo

Er vielen geen gewonden maar de bewoners van het getroffen huis bleven wel in shock na het voorval en de schade is enorm. De brandweer stutte de getroffen woning en maakte ze wind- en waterdicht met een zeil. De Kwalestraat bleef afgesloten voor alle verkeer tot 4.45 uur.

De bewoner van het getroffen huis kijkt verbauwereerd naar de ravage.© Chris Bosseloo

Het dak en de puntgevel van de woning in renovatie stortten in en kwamen op de buurwoning terecht.© Chris Bosseloo

De muur van de woning staat gebogen en het raam is letterlijk uit zijn voegen gebarsten door de impact.© Chris Bosseloo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER