Archiefbeeld© REUTERS

Verenigd Koninkrijk zet privéboten in om te patrouilleren tegen migranten op Kanaal

Nu plannen voor uitbreiding van de Britse grenswacht opnieuw uitgesteld zijn, zet het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken privébootjes in om te patrouilleren in het Kanaal. Die bootjes zullen per jaar 36 miljoen pond (42 miljoen euro) kosten. Op de website van het ministerie werd een document gepubliceerd voor eigenaars die hun boten willen charteren.

jvh
Bron: BELGA

De vervanging van de huidige vloot van de grenswacht zal ten vroegste in maart 2026 van start gaan, vier jaar later dan gepland. Het gaat om vijf kotters en zes patrouillevaartuigen, waarvan sommige 20 jaar oud zijn. Vanwege dat uitstel heeft het ministerie nu zijn toevlucht genomen tot boten van particulieren, meldt The Times.

Huidig premier Rishi Sunak kondigde in 2021, toen nog als minister van Financiën, aan dat de vloot van de grenswacht vervangen zou worden. Om de veiligheid aan de Britse grens te verhogen, zouden er elf nieuwe vaartuigen komen. “Onze grenzen beschermen en het voor ons allemaal makkelijker maken om van en naar ons geweldig land te reizen, staat centraal in de ambities van deze regering”, zei Sunak destijds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer