Twee jongemannen op vakantie rijden zich vast op strand: “Een boete geven? Ze hebben al problemen genoeg met het wegslepen”

De wagen kwam vast te zitten ter hoogte van de Pier van Blankenberge.© Junior Verbeeke

Blankenberge -

Een opvallend zicht op het strand van Blankenberge: daar stond maandagochtend een BMW geparkeerd ter hoogte van de pier. Twee jongemannen die wilden genieten van een idyllisch zicht, reden zich daar vast. “We wisten niet dat dit verboden was”, aldus de bestuurder.

Junior Verbeeke

Het was wellicht niet hun beste idee. Twee jonge mannen, onder wie een Roemeense bestuurder van 18 jaar, hoopten in de nacht van zondag op maandag te genieten van een idyllisch momentje op het strand. Via de zeedijk reden ze met hun wagen richting de hoogwaterlijn aan de pier. “Omdat we hier op vakantie zijn, wilden we van het uitzicht genieten en enkele foto’s maken”, aldus de bestuurder — die liever anoniem blijft. “Via een hellende toegangsweg konden we het strand oprijden. We wisten eigenlijk niet dat zoiets verboden was.”

Niemand kon helpen

Het ging al snel fout: het zand gooide roet in het eten en de wagen raakte geen centimeter meer vooruit. De politie werd rond 2.15 uur verwittigd door een voorbijganger die de BMW had zien staan. “Onze ploegen gingen ter plaatse”, zegt politiecommissaris Jan Maertens. “Maar zowel de brandweer als de takeldiensten konden de wagen niet weghalen. Ze zouden zelf vast komen te zitten.”

De bestuurder bevestigde dat niemand hen kon helpen. “En mijn verzekeringsmaatschappij kan ik maar niet bereiken”, zuchtte de jongeman. “De politie is ondertussen poolshoogte komen nemen, maar nu hebben we al even niets meer gehoord. We moeten wachten tot iemand ons kan helpen. Want dit is zuur: we hebben de hele nacht niet geslapen.”

(Lees verder onder de foto)

De bewoners aan de zeedijk hadden maandagochtend een opmerkelijk zicht vanuit hun appartement.© Junior Verbeeke

Geen drank, drugs of proces-verbaal

De wagen lostrekken, bleek geen evidentie. Maar een geluk bij een ongeluk: de BMW stond een vijftiental meter voor de hoogwaterlijn geparkeerd. Voor het opkomende water moesten de avonturiers dus geen schrik hebben. “Een bulldozer van de technische dienst zou de auto maandagochtend wegslepen”, zegt Maertens. “Het duo zal dus nog even geduld moeten hebben.” Uiteindelijk werd de auto nog voor 10 uur van het strand verwijderd. (lees verder onder de foto)

De wagen werd maandagochtend met een bulldozer weggesleept.© IF

Of de strandgangers ook op de bon vliegen? “Parkeren of stilstaan op het strand is verboden, maar we zullen geen proces-verbaal opstellen”, zegt Maertens. “Het gaat om een misverstand. Onze ploegen hebben geen drank- of druggebruik vastgesteld. En aangezien de wagen moest weggesleept worden, hebben de twee al problemen genoeg.”

De inzittenden konden wel rekenen op een mooi uitzicht.© Junior Verbeeke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen