KV Mechelen boekt recordverlies van bijna 10 miljoen euro: “Dit is een momentopname, we maken ons niet ongerust”

Het nieuwe jaar van KV Mechelen begon vrijdag met een sportieve opsteker in Gent. Maar financieel verkeert de club nog altijd in zwaar weer. Gazet van Antwerpen kon de nieuwe jaarrekening van de club inzien en daaruit blijkt dat er vorig seizoen een verlies van 9,5 miljoen euro werd geboekt. Het totale verlies van KV Mechelen bedraagt intussen al meer dan 23 miljoen euro.

Koen Frans

LEES OOK. Bill nekt de Buffalo’s: invaller Antonio schenkt KV Mechelen onverhoopte drie punten in Gent

9.448.080 euro. Dat is het exacte verlies dat KV Mechelen in het seizoen 2022-2023 heeft geleden. Dat blijkt uit de laatste jaarrekening van de club die eerstdaags gepubliceerd zal worden in het Belgisch Staatsblad. Ook het seizoen voordien boekte KV Mechelen een stevig verlies. Toen ging het om 6,3 miljoen euro. In totaal bedraagt het over te dragen verlies van de club nu 23,2 miljoen euro.

“Die negen miljoen euro is een momentopname. Het gaat om het verlies in het boekjaar dat op 30 juni van vorig seizoen werd neergelegd. Die cijfers zijn voor ons dan ook geen verrassing”, verduidelijkt CEO Frank Lagast. “Leuk is dat natuurlijk niet. Maar we maken ons helemaal niet ongerust. In het verleden moesten we in zo’n situatie spelers verkopen om uit de problemen te blijven. Sinds de komst van Philippe Van Esch als hoofdaandeelhouder hoeft dat niet langer.”

Van Esch voerde vorig jaar in februari al een kapitaalsverhoging door van vier miljoen euro. Twee maanden geleden pompte de Nederlander nog eens zes miljoen euro extra in de club. “Er is een meerjarenplan”, zegt Lagast. “Ooit zullen we een omslag moeten maken, dat beseffen we. Je kan niet élk jaar zoveel verlies draaien. Maar er zit op dit moment veel waarde in onze club. Nogmaals: we maken ons niet ongerust.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL