Eddie staat helemaal links op de rechtse foto.

Leuvenaar Eddie is al bijna 10 jaar uithangbord van Fun: “Jammer als winkels en affiches verdwijnen”

De foto van Eddie Jiang uit Kessel-Lo prijkt al bijna tien jaar aan Funwinkels over het hele land. Samen met enkele collega’s poseerde hij voor de speelgoedwinkelketen. Maar nu die in slechte papieren zit, verdwijnen mogelijk ook de levensgrote affiches. “Dat zou jammer zijn, want vrienden vinden het leuk om een bekende gezicht te zien in hun buurt”, zegt Eddie.

Vandaag is bij Fun de uitverkoop begonnen. De speelgoedwinkelketen zit in financiële problemen en is op zoek naar een overnemer. De uitverkoop is er om geld in het laatje te brengen voor lopende kosten en om de lonen van de personeelsleden te kunnen betalen. Iemand die de perikelen bij Fun opvolgt, is Eddie Jiang uit Kessel-Lo. Hij is letterlijk één van de uithangborden van Fun, want zijn foto staat al bijna tien jaar op de metershoge affiche die aan de Funwinkels hangen. 

“Ik werkte al een tijdje samen met een fotograaf, en hij had een nieuwe opdracht gekregen van een klant, namelijk Fun”, vertelt Eddie Jiang. “Ze waren op zoek naar een aantal mensen die feestelijk op de advertenties wilden staan. Hij vroeg of ik leuke jongens en meisjes kende. Ik werk voor de Leuvense surfreisorganisatie BoardX en daar loopt het natuurlijk vol met mooie mensen. Ik heb dan aan een aantal collega’s gevraagd om mee te doen, en er waren een aantal die daarvoor openstonden.”

We dachten aanvankelijk dat we gewoon in een reclameboekje te zien zouden zijn

Intussen staat het vijftal al sinds februari 2015 op de affiche, een kleine tien jaar dus. “We dachten aanvankelijk dat we in een reclameboekje terecht gingen komen, we hadden niet gedacht dat het zo ‘groot’ ging worden. We kregen niet alleen reacties uit Leuven, maar ook uit Gent, Brugge of Limburg. Van overal kregen we reacties van mensen die ons herkenden van de grote banner van de Fun", zegt Eddie.

De toekomst voor Fun is voorlopig onzeker, moest de speelgoedketen verdwijnen, dan betekent dat waarschijnlijk ook het einde van de banner. “Sommigen zouden het wel spijtig vinden, want we hebben heel veel vrienden die op de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo passeren. Hun kinderen en ook mijn kinderen vinden het wel leuk om een bekend gezicht te zien. Stel dat we de affiches kunnen bemachtigen, dan kunnen we ze misschien per opbod verkopen en halen we Fun zo uit het slop”, lacht Eddie. 

Meest gelezen