Beelden tonen nog hoe Jonas (27) discotheek alleen verliet, daarna verdween hij: “Omstandigheden waren verre van ideaal”

De politie, de Cel Vermiste Personen en het gerecht zijn op zoek naar de 27-jarige Jonas Heggermont uit Ingelmunster. De jongeman raakte zondagochtend vermist na een bezoekje aan de discotheek ‘Place 2 Party’ in Torhout. Zijn vrienden sloegen alarm omdat hij sindsdien spoorloos is. “Het gaat om een zeer onrustwekkende verdwijning”, klinkt het bij het gerecht.

Jelle Houwen

Al anderhalve dag is de 27-jarige Jonas Heggermont uit Ingelmunster spoorloos. De man bezocht in de nacht van zaterdag op zondag discotheek ‘Place 2 Party’ op de Roeselaarseweg in Torhout.

Camerabeelden tonen hoe de jongeman al strompelend om 3.45 uur alleen de discotheek verliet. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

“We roepen mensen of passanten op de politiezone Kouter te contacteren wanneer ze die nacht of ochtend mogelijk een man zagen lopen die hen opviel, omdat hij wat moeilijk wandelde of strompelde”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

(Lees verder onder foto)

Jonas Heggermont (27) is sinds de nacht van zaterdag op zondag vermist.© BELGA

Zoekactie

Het waren zijn vrienden die alarm sloegen omdat ze Jonas nergens meer konden vinden. Hij was samen met een vriend met een bestelwagen naar de discotheek gereden. Volgens de politie was de afspraak dat Jonas ook zelf terug naar huis zou rijden. Maar toen zijn vriend hem ’s nachts niet meer kon vinden, belde die naar zijn eigen ouders om hem te komen ophalen. Daarna verwittigden zij ook de politie. Jonas bleek ook niet te zijn thuisgekomen in Ingelmunster.

De bestelwagen van de jongeman staat nog steeds op zo’n 100 meter van de discotheek. De wagen is onderzocht en er staat nu een wielklem op.

“Onrustwekkend”

Politie en parket startten een grote zoekactie, zowel in Torhout als op en rond de wegen richting Ingelmunster. Ook de Cel Vermiste Personen kwam ter plaatse om de zoekactie mee te coördineren. “De omstandigheden waren verre van ideaal op het moment van de verdwijning. Het was ijskoud. We gaan ervan uit dat hij erg snel ernstig in de problemen zou kunnen gekomen zijn. We hebben het gevoel dat hij niet ver weg kan zijn. Dat is ook de reden waarom we in de buurt van de discotheek zoeken. We kammen het gebied meter per meter systematisch af”, zegt Remue. “Alle hypotheses blijven open, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat er iets crimineels gebeurd is. We gaan ervan uit dat hem iets overkomen is buiten zijn wil. Een val bijvoorbeeld.”

(Lees verder onder de foto)

Jonas verliet de discotheek ‘Place 2 Party’ nog, maar sindsdien is er geen spoor meer van hem.© jhm

De politiehelikopter RAGO vloog de ruime omgeving af, maar zonder resultaat. Er werden ook speurhonden ingezet op onder meer het nabijgelegen industrieterrein en de spoorwegen. Maar na uren zoeken is er maandagavond nog geen resultaat. “De verdwijning is zeer onrustwekkend te noemen”, klinkt het bij het gerecht.

Tot laat ’s avonds bekeek de cel Vermiste Personen camerabeelden die werden opgevraagd bij buurtbewoners en bedrijven, maar ook dat leverde nog niets op. Er wordt nog bekeken of er dinsdag ook een zoekactie in het veld zal plaatsvinden.

(Lees verder onder de foto)

© jhm

Opsporingsbericht

Op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, verspreidt de politie ook een opsporingsbericht voor de 27-jarige:

Jonas is ongeveer 1 meter 74 lang en slank gebouwd. Hij heeft bruine ogen, kort lichtbruin haar en een stoppelbaard. Hij heeft een tatoeage op zijn linkerarm en draagt een bril. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkerblauwe jeans, een bruin hemd met rode ruiten en zwarte baskets.

Heeft u Jonas Heggermont gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu. U kunt ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 300.

© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen