Donald Trump / Nikki Haley
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump / Nikki Haley © Getty Images via AFP / Getty Images

ANALYSE. Of Trump de Republikeinse kandidaat wordt hangt af van een klein groepje twijfelaars

Ron DeSantis zette zichzelf in de markt als een betere versie van Donald Trump, maar dan zonder de chaos. Het draaide uit op Trump zonder stemmen. Na een vernederende voorverkiezing in de Amerikaanse staat Iowa gooit hij de handdoek in de ring. Nikki Haley, last woman standing, is de enige die Trump nog kan tegenhouden. Alle ogen zijn nu op haar gericht, want morgen vindt de tweede Republikeinse voorverkiezing plaats in New Hampshire. Maar het ziet er niet goed uit voor haar. Wordt het nu écht Trump vs. Biden?

15 reacties

  • RENE LENAERTS

    3 maanden geleden
    Dit zijn voorverkiezingen binnen de republikeinse partij. Trump wordt zeer waarschijnlijk opnieuw de republikeinse kandidaat, want hij heeft zijn supporters die, zoals in het voetbal, hem verdwaasd en bezeten onvoorwaardelijk blijven aanhangen. De echte verkiezingen zijn die tegen de stokoude Biden. Poetin zal alvast inzetten op Trump!
  • Kurt Calebout

    3 maanden geleden
    ze moeten niet twijfelen. Dat zou de enige beste beslissing zijn.
  • George Deventer

    3 maanden geleden
    Voor Desantis was deze voorverkiezing zogezegd vernederend. Wat dan gezegd van het resultaat van Haley, die nog achter Desantis eindigde?
  • Nicole Vleminckx

    3 maanden geleden
    Wanneer Trump opnieuw president zou worden, staan onze politiekers op de eerste rij om een handje te schudden, moest hij naar België komen.
  • Daniel Miny

    3 maanden geleden
    Trump verliest van Biden, nipt, maar verliest. Het is niet trouwens meerderheid v stemmen, maar meerderheid v kiesmannen (270 namelijk) ook winner takes all in veel staten die democrats staten zijn.