Aangespoeld lichaam in Kinrooi geïdentificeerd: zeventiger was sinds november vermist

Kinrooi -

Het lichaam dat afgelopen weekend aanspoelde bij de Maasplassen in Kessenich, werd geïdentificeerd. Het gaat om een zeventiger uit het Waalse Oupeye, ruim 60 kilometer van de plaats waar hij gevonden werd.

De man werd op 23 november vorig jaar voor het laatst gezien. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. “Het gaat om een 72-jarige”, zegt Bruno Coppin van het Limburgse parket. “Er zijn geen tekenen van geweld op het lichaam aangetroffen.”

Toen een voorbijganger het lijk zaterdagavond ontdekte, was het niet duidelijk om wie het ging en hoe of wanneer de persoon aan zijn einde was gekomen. Het was evenmin duidelijk of het om een man of een vrouw ging. De politie Carma lichtte het parket in en het draaiboek voor ongewone sterfgevallen werd opgestart.

LEES OOK. Autopsie op lichaam wijst op verdrinking in Maas: identiteit van man nog onbekend

Na een eerste lijkschouwing door de wetsgeneesheer ter plaatse werd het stoffelijk overschot meegenomen voor een autopsie. Een dag later volgde meer duidelijkheid over de identiteit.

Tweede lijk

Wie de drenkeling is die een week eerder op 15 januari in Maasmechelen uit het water werd gehaald, is nog altijd een vraagteken. Ook daar merkte een wandelaar het lichaam op, dat dreef tot tegen de oever bij de Weg naar Geneuth. Mogelijk gaat het om een Nederlander die door de sterke stroming werd meegesleurd. Het slachtoffer stierf door verdrinking. Sporen van geweld of kwaad opzet waren er niet. (ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer