Gouverneur NBB: “Banken hebben nog ruimte om de spaarrente te verhogen”

Volgens Pierre Wunsch, voorzitter van de Nationale Bank van België (NBB), hebben de banken nog ruimte om de spaarrentes een extra boost te geven. Dat zei hij afgelopen weekend in een interview met ‘De markt’ op VRT.

Waarom is dit belangrijk?

Door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben de banken extra ruimte om de spaarrentes op te trekken. Ons land telt intussen vijf spaarboekjes die minstens 3 procent opbrengen.

In het nieuws: Ondanks de recente renteverhogingen hebben de banken volgens Wunsch nog ruimte om de spaarrentes een beetje te verhogen.

  • "Als ze marge hebben, is het logischer om te geven", stelt de gouverneur. Hij wijst er wel op dat het een proces is dat "niet snel zal gaan."

ECB plant renteverlagingen

Waarom is die uitspraak opmerkelijk? De consensus is dat de Europese Centrale Bank (ECB) later dit jaar de rente gaat verlagen. 

  • Dat betekent dus dat de rentemarges van de b
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer