Romeo Vermant.© Westerlo

Viva de Romeo: Vermant ruilt Club tot einde van het seizoen voor Westerlo

Rik De Mil en Westerlo hebben hun aanvallende versterking beet. Romeo Vermant (19) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Club Brugge.

Kersten Steurbaut, Pieter-Jan Calcoen

Door de langdurige onbeschikbaarheid van Kyan Vaesen (stressfractuur) en Lucas Stassin (breukje in het kuitbeen) was de noodzaak voor een extra spits bij Westerlo groot geworden. Omdat ook Matija Frigan (spierscheur) afgelopen weekend nog niet honderd procent fit was, dropte Rik De Mil in de slotfase tegen Club Brugge zelfs Mathias Fixelles in de spits.

Met de komst van Romeo Vermant krijgt de Kempense coach nu de gevraagde versterking. Voor De Mil is de 19-jarige aanvaller uiteraard geen onbekende. Bij Club NXT speelde de zoon van ex-voetballer Sven Vermant nog twee jaar onder De Mil. Vorig jaar kreeg hij ook tijdens de Champions’ Play-offs speelminuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Begin dit seizoen kwam Vermant ook nog in actie in de competitie en de Europese kwalificatiewedstrijden, maar een doorbraak bij het eerste elftal kwam er niet. Met Club NXT was hij in de Challenger Pro League goed voor zes doelpunten en drie assists in twaalf wedstrijden.

Vermant wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, zonder aankoopoptie.

Vermant.© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer