Tim Jacobs

Tweelingbroers uit Boom worden op dezelfde dag vader met 2 zussen als moeders: "Hebben altijd al een sterke band met elkaar gehad"

In Boom zijn tweelingbroers Tim en Nico Jacobs op dezelfde dag vader geworden van een zoontje, en dat met twee zussen als partners. Dat nieuws maakt Gazet van Antwerpen bekend en Radio2 sprak de gelukkige vader Tim. "We hebben al een sterke band met elkaar, maar dit is nog wel specialer dan anders", vertelt hij.

Bij de gezinnen Jacobs en Van Vooren in Boom is er sprake van wel heel veel toeval. Tweelingsbroers Tim en Nico Jacobs hebben een relatie met de zussen Shirley en Lindsay Van Vooren. Bovendien hebben beide koppels vorige week op dezelfde dag een zoontje gekregen.

Kersvers vader Tim reageert bij Radio2 Middag in Antwerpen

Op maandag 15 januari om 08.05 uur werd het zoontje Lyo van Nico en Lindsay geboren. Exact drie uur na Lyo, om 11.05 uur, werd zoon Nowie van Tim en Shirley geboren. "Het was een complete verrassing, want de geboortes waren eigenlijk niet op dezelfde dag uitgerekend", zegt Tim. "Ons zoontje is geboren met een keizersnede, dus dat was gepland. Maar mijn schoonzus had een te hoge bloeddruk, waardoor beslist werd dat ze zondag ook al binnen moest. Eigenlijk wilden we dat eerst niet, maar achteraf is dat toch heel speciaal."

Het was vol spanning afwachten tot we bij elkaar op bezoek konden gaan
Tim Jacobs

Elkaars zoontjes meteen zien was niet aan de orde, want de zussen lagen niet in hetzelfde ziekenhuis. "Het was niet eenvoudig om bij elkaar op bezoek te gaan. Mijn vriendin is meter van Lyo en mijn broer is peter van ons zoontje Nowie. We moesten vol spanning afwachten tot een van de twee het ziekenhuis mocht verlaten", zegt Tim.

"Voor ons was het heel emotioneel toen zij voor het eerst op bezoek kwamen. Wij hadden al een sterke band, maar dit maakt het extra speciaal. De jongetjes lijken ook op elkaar, al zijn er zeker ook al heel wat verschillen."

Tim en Shirley met Nowie
Tim Jacobs
Nico en Lindsay met Lyo
Tim Jacobs

Meest gelezen