De curves beschrijven niet alleen de gemiddelde lengte, maar ook het gemiddelde gewicht en de gemiddelde hoofdomtrek van jongens en meisjes tussen 0 en 2 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De curves beschrijven niet alleen de gemiddelde lengte, maar ook het gemiddelde gewicht en de gemiddelde hoofdomtrek van jongens en meisjes tussen 0 en 2 jaar. © Getty Images

Dit is waarom Kind & Gezin de ‘gevreesde’ groeicurves na 20 jaar aanpast

Kind en Gezin komt na 20 jaar met nieuwe groeicurves, de - soms gevreesde - lijntjes en grafieken die ouders zien als ze met hun baby of peuter op consultatie gaan. Wat is er veranderd en waarom baseren de nieuwe meetgegevens zich niet meer op kleintjes die flesvoeding krijgen? “Eén op de tien peuters lijdt aan overgewicht.”

7 reacties

  • Anke Van Loenhout

    3 maanden geleden
    Waarom is borstvoeding de norm? Beide zijn een evenwaardige keuze, en zelfs niet voor iedereen een keuze. Stop dus met mensen een standaard op te leggen!
  • Luc August

    3 maanden geleden
    Belachelijk dat België het weer beter weet dan de WHO. Etnische achtergrond is zeer belangrijk voor de algemene gezondheid en specifiek toedienen van medicijnen afhankelijk van etniciteit. Dat noemt men een professionele gezondheidszorg. Hier kan dit weer niet. Kijk maar eens naar de landen om ons ivm gezondheidszorg.
  • Sabine de Moor

    3 maanden geleden
    De curves… mijn dochters zijn allebei al groter geweest dan hun curves en telkens commentaar. Niet elk kind kan je op de curve leggen… maar volgens hen is dit wel zo… begrijpen wie begrijpen kan
  • Ann Dupont

    3 maanden geleden
    Ik heb een tweeling en allebei aten ze krak hetzelfde... toch 1 met "ondergewicht" en 1 met "overgewicht". Ze kregen beiden flesvoeding... ondertussen zijn ze 15 en is het verschil nig altijd merkbaar... en who cares, zolang ze maar gezond zijn en zich goed voelen
  • Phie Phietje

    3 maanden geleden
    Nooit rekening mee gehouden. Dochter zat overal ferm onder het gemiddelde. Ondertussen dubbel en dik de schade ingehaald. Dus tot zover het nut ervan.