KMSKA ontvangt 165.000 bezoekers voor expo "Krasse Koppen"

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) heeft de afgelopen drie maanden ruim 165.000 bezoekers ontvangen voor de expo "Krasse Koppen". Het was de eerste grote tentoonstelling sinds de opening van het museum. "Het is een fantastisch cijfer. We zijn heel erg tevreden", zegt directeur Carmen Willems.

Het KMSKA heeft er een topjaar opzitten, en vooral de expo "Krasse Koppen" heeft veel volk naar het museum gelokt. Zo brachten 165.000 mensen de afgelopen drie maanden een bezoek aan het museum.

"Het was onze eerste grote tijdelijke expo sinds de opening, dus het was een beetje afwachten. Maar we zijn heel erg tevreden", zegt directeur Carmen Willems. "Niet alleen over de cijfers, maar ook over de reacties van de bezoekers. We zien dat zij erg genoten hebben van de tentoonstelling. Ze was toegankelijk voor een breed publiek, voor zowel jong als oud."

De expo verhuist binnenkort naar de National Gallery in Dublin. "We hebben aan hen gevraagd wat hun prognose was voor de tentoonstelling. Zij schatten de expo op 75.000 bezoekers en dat is een museum dat meer dan een miljoen bezoekers per jaar haalt. Dus we spelen echt wel mee met de toptentoonstellingen internationaal", zegt Willems.

Helft buitenlandse bezoekers

De helft van de bezoekers waren dan ook buitenlandse toeristen. "Nederland is altijd koploper, met daarna Duitsland, Frankrijk en Engeland. Maar we hebben ook heel wat bezoekers uit de Verenigde Staten ontvangen."

Op 21 maart opent er een nieuwe tentoonstelling rond Jef Verheyen, die tot in augustus loopt. En in het najaar pakt het KMSKA nog uit met een grote Ensor-tentoonstelling.

Meest gelezen