Experts blijven aandringen op een verhoging van de maaltijdcheques: “Waarde is al sinds 2016 niet meer aangepast”

Terwijl onze lonen worden aangepast aan de stijgende levensduurte, is dat niet het geval voor de maaltijdcheques. “Nochtans is twee op de drie werkgevers daar een voorstander van”, laat de Vouchers Issuers Association (VIA), de koepelvereniging van de uitgevers van maaltijd- en ecocheques, weten.

Waarom is dit belangrijk?

Bijna nergens in de wereld is de belastingdruk zo hoog als in België. Daarom bestaan er allerhande extralegale voordelen om ervoor te zorgen dat de werknemers netto zoveel mogelijk overhouden. De maaltijdcheque is één van de meest bekende voorbeelden.

In het nieuws: Volgens experts is het dringend tijd om de waarde van de maaltijdcheque te verhogen. In tegenstelling tot het gewone loon wordt dat extralegaal voordeel niet geïndexeerd.

  • Werkgevers kunnen hun medewerkers via die weg een extraatje geven van maximaal 8 euro per dag. "Dat bedrag is al sinds 2016 niet meer aangepast, en dat is een probleem", zegt Sven Marinus van de Vouchers Issuers Association (VIA) in een gesprek met Dag Allemaal.
  • Intussen is de inflatie afgezwakt, m
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer