Russen staan in de rij in Moskou om Boris Nadezjdin te steunen.
Volledig scherm
Russen staan in de rij in Moskou om Boris Nadezjdin te steunen. © ANP / EPA / AFP

Lange rijen in Rusland om anti-oorlogskandidaat te steunen die Poetin wil uitdagen bij verkiezingen

De Russische oppositie heeft opgeroepen om Boris Nadezjdin (60) te steunen als presidentskandidaat en uitdager van Poetin voor de komende verkiezingen. Nadezjdin heeft zich meermaals publiekelijk uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne. De oproep van de oppositie blijkt bovendien niet in dovemansoren te vallen. Krijgt de huidige president alsnog een belangrijke tegenstander?

46 reacties

  • Christine Laevers

    3 maanden geleden
    Er kan 'geknutseld' worden aan die 100.000 inschrijvingen of een njet van de kiescommissie op het laatste moment. Ondertussen geeft het Kremlin de indruk dat Rusland democratisch is. Nadezjin is een echte opposant, een vriend van hem werd vermoord, een andere belandde in de cel en kreeg messteken en leeft in het buitenland ... hij weet, net zoals Navalny, wat er kan gebeuren. Overleven is bv voor vrede pleiten ipv tegen de oorlog. Soms is het een kwestie van woorden.
  • Theo Van Hoof

    3 maanden geleden
    Gaat geen verschil maken. De uitslag is vandaag al bekend. Op geen enkel moment verlopen de verkiezingen er democratisch en eerlijk. Om het nog een beetje 'echt' te laten lijken zal Poetin geen 100% halen. Het zal er niet heel ver vanaf zijn.
  • Eddy Beernaert

    3 maanden geleden
    Hopelijk slaagt deze Nadezjdin erin de macht van Poetin te doorbreken en een einde te maken aan de extreem-rechtse macht in Rusland!
  • Karel Valgaern

    3 maanden geleden
    Jan Baroen; die honderdduizend zijn nog geen 1% van de russische bevolking. Dus hieruit afleiden dat de doorsnee rus tegen de oorlog is, is héél kort door de bocht. Tevens zijn er veel die niet zozeer tegen de oorlog zijn, maar wel dat hun familielid al veel te lang in het leger zit.
  • Leo FREDRIX

    3 maanden geleden
    2024, het jaar van Hoop en beetje wereldVrede, vertaald in één man.