School aangeslagen na ongeval waarbij fietsertje (11) stierf: “Tragische nieuws heeft ons allemaal geraakt”

Bij een verkeersongeval in Minderhout (Hoogstraten) is maandagnamiddag een 11-jarige jongen om het leven gekomen. Het slachtoffertje was na schooltijd met zijn fiets onderweg naar huis, toen hij gegrepen werd door een vrachtwagen. “Dit tragische nieuws heeft ons allemaal diep geraakt”, reageert de basisschool.

ram, nelo

Het dodelijke ongeval gebeurde maandagnamiddag op de kruising van de Bredaseweg en de Desmedtstraat in Minderhout (Hoogstraten). De schooldag zat er nog maar net op. De 11-jarige jongen, leerling uit het zesde leerjaar van basisschool Scharrel, was met zijn fiets onderweg naar huis. De jonge fietser reed op het fietspad van de Desmedtstraat.

Maar op het kruispunt met de Meerseweg liep het mis. Een vrachtwagen kwam uit de Bredaseweg gereden en wilde linksaf slaan. Het kwam tot een aanrijding met de jongen, hij overleefde de klap niet. De precieze omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

© rr

Duidelijk is dat de vrachtwagenchauffeur niet onder invloed reed van alcohol of drugs. Hij verklaarde aan de politie dat hij de fietser niet gezien had. De bestuurder werd naar het commissariaat gebracht voor verder verhoor en zal psychologische hulp aangeboden krijgen.

“Diep geraakt”

De jongen ging naar basisschool Scharrel in Minderhout, waar ze aangeslagen reageren op het nieuws van zijn overlijden. “Dit tragische nieuws heeft ons allemaal diep geraakt”, klinkt het bij Bea Van Bergen, directeur van scholengemeenschap Mirho.

De school heeft al stappen ondernomen om het lerarenteam te informeren. In samenwerking met het Centrum voor Lerarenbegeleiding (CLB) wordt gewerkt aan een plan om zowel de leerlingen en als het onderwijsteam de nodige steun te bieden na het verlies.

Ook de gemeenteraad van Hoogstraten betuigde hun steun en startte de gemeenteraad maandagavond met een minuut stilte. Burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft): “Ik ben zeer zwaar aangeslagen door het ongeval en leef mee met de familie, vrienden, klasgenoten en juffen. Ook voor de vrachtwagenchauffeur moet dit een vreselijke ervaring zijn. Eigenlijk zijn er geen woorden voor zo’n drama’s, je wordt er alleen maar stil van. Op dat kruispunt gebeuren weinig ongevallen, maar elk ongeval is er een te veel.”

© rr

Geen gevaarlijk kruispunt

Het kruispunt was urenlang afgesloten voor het verkeer, een verkeersdeskundige kwam ter plaatse voor verder onderzoek. De splitsing staat niet bekend als een gevaarlijke verkeerspunt. De afgelopen jaren gebeurden er geen dodelijke ongevallen of met zware verwondingen, af en toe een ongeval met blikschade als een bestuurder te vlug wil zijn.

Enkele maanden geleden kwam enkele honderden meters verderop op de Meerseweg een bromfietser om het leven. Niet ver van het kruispunt komt over enkele jaren een nieuwe brandweerkazerne. Dan worden er waarschijnlijk verkeerslichten geplaatst.

© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen