© BELGAIMAGE

Geruchten rond tour AC/DC zwellen aan: komt de band in augustus naar Dessel?

Er waren al geruchten vorig jaar en die zwellen almaar aan: AC/DC zou nog eens een grote tour gaan doen, met komende zomer mogelijk ook een stop in ons land.

Christof Rutten

In november vorig jaar was er een slip of the tongue van de burgemeester van München: AC/DC, zo verklapte hij, zou in juni 2024 in zijn stad komen optreden. Achteraf excuseerde hij zich met de uitleg dat hij niet wist dat het nieuws geheim moest blijven. Meteen zwollen de geruchten aan dat de band in 2024 een hele stadiontournee op poten heeft staan in Europa.

Officieel is nog niks gekend, maar hardnekkige fans die meer weten dan anderen, zeggen dat er zeer binnenkort een touraankondiging komt van de legendarische hardrockband. Er duiken ook almaar meer data op waar AC/DC zou neerstrijken. In Duitsland gaat het om concerten in onder anderen Gelsenkirchen (iets minder dan 3 uur rijden vanuit Antwerpen en de plek waar de tour zou beginnen), München, Dresden, Stuttgart en Hockenheim. Andere Europese steden op de lijst zijn Wenen, Bratislava, Dublin, Londen en Amsterdam.

In België in augustus?

Volgens sommige welingelichte insiders zou de band ook een concert spelen in België, meer bepaald op 9 augustus in Dessel - waar Graspop plaatsvindt - tussen de concerten van Hannover (op 4 augustus) en Parijs (op 13 augustus).

Het laatste album Power Up verscheen in 2020. Er volgde geen tour, maar nu de groep haar 50ste verjaardag viert (debuutsingle Can I sit next to You, Girl verscheen in 1974) , lijkt een tour in 2024 niet onlogisch. De laatste keer dat de overgebleven leden nog eens optraden, was in oktober 2023, op het Californische PowerTrip Music Festival. AC/DC speelde in Californië een set van 25 nummers, een reünieshow die erg werd gesmaakt door fans én door de leden zelf. Zanger Brian Johnson - die een tijd kampte met gehoorproblemen en daardoor een poos niet kon optreden - zei na die show dat hij er naar uit keek om meer shows te spelen in 2024.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER