© Universal Studios

Nieuwe ‘Jurassic world’-film op komst

Er zou een nieuwe film in de ‘Jurassic world’-franchise op komst zijn. Dat melden de Amerikaanse bladen ‘The Hollywood Reporter’ en ‘Variety’.

Jurassic world: dominion in 2022 zou de laatste zijn. De finale van een succesvolle trilogie die de ‘Jurassic park’-reeks opvolgde, en die meer dan een miljard dollar aan de box office opleverde. Alle zes films brachten liefst zes miljard dollar in het laatje. Nu lijkt het erop dat Universal toch nog niet helemaal klaar is met dinosaurussen. (Lees verder onder de foto)

In ‘Dominion’ kwamen de nieuwe en oude cast bij elkaar.© AP

Een nieuwe film zou op de plank liggen bij het filmbedrijf. Aan het scenario wordt op dit moment druk gewerkt door David Koepp, de man die de originele Jurassic park uit 1993, en sequel Jurassic park: The lost world (1997) voor zijn rekening nam. Gebaseerd op de boeken van Michael Crichton. Steven Spielberg is opnieuw uitvoerend producent met zijn bedrijf Amblin Entertainment. Wie gaat regisseren, is nog niet beslist. De voorbije ‘Jurassic world’-films waren in handen van Colin Trevorrow en J.A. Bayona.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Jurassic world: Dominion’, een entertainend nostalgiefeest ***

Het zou om een nieuwe verhaallijn gaan. Of bekende gezichten zoals Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Laura Dern en Sam Neill terugkeren, is niet zeker.

“Het was heel emotioneel om te beseffen dat dit hoofdstuk afgesloten is”, vertelde Dallas Howard nog in deze krant bij de release van Dominion in 2022. “Alhoewel, misschien komen er nog projecten in deze wereld. Zoals een videogame. Laura, Sam en Jeff zijn ook altijd betrokken geweest sinds Jurassic park.”

De laatste film had een open einde, waardoor vervolgfilms wel steeds tot de mogelijkheden behoren. Dinosaurussen hadden zich vrij verspreid over de hele wereld, waardoor de mens moest leren samenleven met de nieuwe, bijwijlen angstaanjagende diersoort. Wanneer de film in de zalen komt, is nog niet bekend. Al heeft The Hollywood Reporter het over bronnen die over 2025 spreken.

(eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer