Appartement waar ex-burgemeester Ilse Uyttersprot werd vermoord, staat te koop: opbrengst gaat deels naar vennootschap van haar moordenaar

Aalst -

De flat waar ex-burgemeester Ilse Uyttersprot werd vermoord, staat te koop. Het appartement wordt verkocht via Biddit. Hoewel de prijs slechts 200.000 euro bedraagt, is er nog geen enkel bod. De bieding loopt af op 23 januari om 14.00 uur. “De flat wordt door een curator verkocht om de vennootschap achter het reclamebureau van de moordenaar van Ilse, Jurgen Demesmaeker, te vereffenen”, luidt het.

Chris Bosseloo

Vermoord met hamerslagen

Het was op 4 augustus 2020 dat Jurgen Demesmaeker in zijn appartement in de Meuleschettestraat in Aalst Ilse Uyttersprot met hamerslagen op het hoofd vermoordde. De man, die toen al een drietal maanden een relatie had met Uyttersprot, meldde zich rond 8.30 uur bij de lokale politie. Hij zei dat hij zijn vriendin het hoofd had ingeslagen met een hamer en gaf zijn sleutels aan de politie, die in zijn appartement het lichaam van de politica vond. Uit de autopsie bleek dat ze stierf aan een zwaar hersentrauma veroorzaakt door een zestal slagen. Demesmaeker werd in juni vorig jaar aan het Gentse hof van assisen veroordeeld tot dertig jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor de gruwelijke moord op Ilse Uyttersprot.

LEES OOK. Jurgen Demesmaeker veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord op Ilse Uyttersprot: “Stop met uw zelfmedelijden”

Residentie Ciel

Het appartement waar de moord op Uyttersprot plaatsvond, staat nu te koop. Voor het dakappartement in residentie Ciel werd de vraagprijs vastgesteld op 200.000 euro. De bieding loopt nog tot dinsdag 23 januari, maar voorlopig is er geen enkel bod. Op het biedingsplatform Biddit.be staan, naast een omschrijving, tal van foto’s van het appartement, dat een inkom, drie slaapkamers, badkamer, wc, keukenhoek met terras, berging en woonkamer omvat. Bij de flat hoort ook een staanplaats. (Lees verder onder de foto)

Een van de drie slaapkamers die het appartement telt.© Biddit.be

Vereffening vennootschap

Het appartement is volgens een betrouwbare bron eigendom van Het Reklamehuys, de vennootschap van Demesmaeker die sinds november 2022 failliet verklaard werd. Het Reklamehuys werd in 2004 door Demesmaeker opgericht, en stond in voor het ontwerp en de opmaak van reclame, belettering en lichtreclames. Het adres van de vennootschap stemt overeen met het adres van het appartement dat nu te koop wordt aangeboden.

“Er werd een curator aangesteld om het pand te verkopen om met een deel van de opbrengst de teloorgegane vennootschap te vereffenen. Wat overblijft van de opbrengst, gaat naar de advocaten van de nabestaanden van Ilse. Het restbedrag van de verkoop gaat dus niet naar Demesmaeker als persoon”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen